TORNAR

Unió a l'Anoia s'arrenglera amb Artur Mas

Josep Miserachs: "Carrasco i Formiguera mai faria costat al PP i al PSOE"

politica
Dissabte, 18 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'equívoca posició de Josep Antoni Duran i Lleida ha fet sorgir rumors sobre un possible trencament de CiU. Els cristianodemòcrates de la comarca es mostren fidels a Mas, però alguns tenen dubtes sobre com evolucionarà la situació

Els membres d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a l’Anoia es decanten pel ‘sí-sí’ el 9 de novembre. Ara que sorgeixen els rumors que Josep Antoni Duran i Lleida, l’etern líder del partit, podria estar configurant una força política de centre-dreta alternativa i cercar un pacte de governabilitat amb el PSC fent el pont a Artur Mas, els cristianodemòcrates anoiencs remarquen la seva aposta independentista. Val a dir que Xavier Boquete, el president d’UDC a la comarca, va ser dels primers en adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La majoria d’UDC es decanta pel ‘sí-sí’ i referma el seu “compromís” amb el Govern i Artur Mas.

Igualada va ser durant més d’una dècada un dels principals feus d’Unió a Catalunya. La implantació i la importància del partit és molt major a l’Anoia que altres punts del Principat. UDC Anoia s’ha alineat des del principi amb la independència i “hem enviat escrits a la direcció del partit en aquest sentit” explica Laia Claramunt, portaveu de CiU a Tous i una de les cares més joves del partit al territori. Josep Miserachs, primer tinent d’alcalde d’Igualada, d’una família històrica d’Unió, és contundent: “per la meva part dono suport total al president Mas”. El responsable de la regidoria d’Entorn apunta que “és hora que tinguem complicitat amb la societat civil i hem de defugir del tacticisme”. És sabut que forma part del sector independentista d’Unió i respecte a les possibles intencions de Duran i Lleida recorda que “Carrasco i Formiguera mai pactaria o s’alinearia amb el PSOE i el PP”.

Ja no és a Unió, però Francesc Jorba —el president del Club Futbol Igualada— va ser un dels membres de la formació més prominents de la comarca. Va marxar del partit després del Congrés de Sitges “on vaig anar amb la llista de Vila d’Abadal”, el fundador de l’AMI. Manté que “tenim el dret a decidir i és un error que Madrid no hagi deixat expressar el ciutadà. Així es podria parlar més ja del país i de les problemàtiques socials”. Recorda que “a Unió hi havia sempre llibertat de vot” i que, en tot cas, “el president Mas està fent les coses bé”.

Sobre la sociovergència

Jorba considera el dret a decidir “irrenunciable” i que “Duran vol dissimular la seva tercera via”, però no descarta una sociovergència “si és per arreglar els problemes del país”. Ell mateix recorda que va fer front comú amb el PSC a Òdena en alguns punts “i em van caure clatellades”.

L’alcalde de la Torre de Claramunt, Jaume Riba, és un dels noms més visibles d’Unió a la comarca. Manifesta que “no hi ha escletxes amb Convergència Democràtica” i que, encara que no forma part de l’aparell intern cristianodemòcrata, “no em consta cap maniobra de Duran i Lleida”. Riba referma que “seguirem a Mas” i posarà totes les facilitats a la votació i “ajudarem a que la gent pugui votar”.

Laia Claramunt, la portaveu tousenca de CiU, assegura que “la situació va evolucionant, no sabem cap on ens durà”. Es manifesta independentista i partidària del ‘sí-sí’, però recalca que “els valors d’Unió són diferents als de CDC i s’ha de veure com es posicionarà el partit després del 9-N”. Té dubtes sobre els moviments posteriors i no té constància dels moviments de Duran i Lleida “no sé exactament què farà”.


5 Comentaris

j

josep ma figueras

igd

21 d'octubre 2014.18:00h

Respondre

Ja és hora que Catalunya treballi per a Catalunya. Ben trobada Unió de l’Anoia!

R

Ramon F

Igualada

18 d'octubre 2014.21:06h

Respondre

Joan, t’has deixat de dir una cosa: No es pot ser demócrata si no es deixa votar als ciutadans

M

Maria

Ig

18 d'octubre 2014.14:00h

Respondre

També hi ha la possibilitat que s’ho creguin de veritat

j

joan

08700

18 d'octubre 2014.13:15h

Respondre

Unio, al meu entendre, a de sortir de una formació, en la qual el seu President, es un expert en el engany i la manipulació, dels seus ciutadans. Resumint ”es un fullero”
Com mes tardin, mes... Llegir més empastifats, quedaran.
Un president, que utilitza, contínuament, la paraula LEGAL, es el mes IL·LEGAL de tots.
-No es pot dir que es vol ser legal i convocar un succedani de consulta per salvaguardar l’ordre públic ( o mantenint el desordre públic)
-No es pot ser legal formant meses amb voluntariat i no pas funcionaris de la Generalitat
-No es pot ser legal fent una jornada electoral que duri 15 dies. A l’època dels mòbils, internet i xarxes
-No es pot ser legal utilitzant un “registre voluntari” de votants en comptes de llistes electorals oficials
-No es pot ser legal no fent campanya electoral PLURAL
-No es pot ser legal no convocant unes eleccions plebiscitàries que no serien succedani sinó que comptarien quants ciutadans donen suport a cada opció
-No es pot ser legal quan, seguint el pujolisme caduc, es diu que sols una candidatura unitària ”de país”, encapçalada per l’astut i transformista president Mas, pot defensar el ”sobiranisme”? ”independentisme”?
-No es pot ser legal quan es posa a ”segona fila” com a partit i deixa en mans d’entitats privades (ANC, OMNIUM) la defensa d’una candidatura.
- No es pot ser legal quan ”una llista de país” exclou la resta del país, unionista o federalista
- Un president que vol ser legal NO POT COMETRE TANTES IL-LEGALITATS DEMOCRÀTIQUES. ABANS DEL 9-N s’han de convocar ELECCIONS .
DONANT LA CARA I NO FENT MES MAGIA!!!!

SR DE UNIO, SURTIN QUE AQUESTA CLOACA DE CONVERGÈNCIA!!!!!!!!!!!!!!!SOM MOLS QUE ENS HEM QUEDAT SENSE CAP REFERENT, VOSALTRES SOU LA NOSTRA ÚNICA ESPERANÇA.

j

josep

18 d'octubre 2014.12:16h

Respondre

Crec que UDC de l’Anoia sols t’he una sortida anar amb Mas amb totes les consecuencies, perque si es separa de CDC será un partit a desapareixa del mapa politic anoienc. A mes si es lia amb el... Llegir més PSC i PP l’enterro es segú.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.