TORNAR

Units per Calaf porta la gestió de l'Ajuntament a l'Oficina Antifrau

Denuncien 'irregularitats' les obres dels vestidors de la piscina

politica
Dilluns, 29 abril 2013. 20:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La regidora d’Units per Calaf-Acord Municipal, Lourdes Oliveras, ha denunciat a l’Ajuntament de Calaf davant l’Oficina Antifrau per presumptes irregularitats que el grup afirma que hi ha en la contractació de l’obra de remodelació dels vestidors de la piscina municipal.

El grup municipal Units per Calaf denuncia irregularitats en la contractació dels vestidors de la piscina

Des del grup Units per Calaf s'afirma que hi ha una 'inversió de dates' entre l'aprovació definitiva del projecte i la seva adjudicació. La regidora Lourdes Oliveras assegura en un comunicat que l'adjudicació del projecte per un import de 269.800 euros va fer-se el dia 11 de maig de 2012 i que això es va fer prèviament a l' aprovació definitiva del projecte, que va ser el 17 de maig.

Des de l'equip de govern s'afirma que l'obra es va portar a terme de forma 'totalment legal'

Des de l'equip de govern, s'ha afirmat que 'l'obra es va portar a terme d'una manera totalment legal', ja que es va fer mitjançant el procediment d'urgència davant de la immediatesa de l’inici de la temporada d’estiu i la necessitat de disposar d’aquestes instal·lacions. A través d'un comunicat l'equip de govern ha manifestat la seva 'total confiança en què el procediment de contractació es va realitzar correctament' i alhora deixa constància de la seva 'total predisposició a col·laborar amb les institucions del país si, finalment, la denúncia és admesa a tràmit esperant que s’aclareixi el més aviat possible'.

Una obra 'no prioritària' per units per Calaf

Per Units per Calaf 'aquesta obra 'mai no ha estat prioritària, ja que en el pressupost de l’any 2012 no hi figurava, ni la necessitat de fer-la ni la imprescindible partida pressupostària'. Oliveras manifesta que va preguntar a l'equip de govern de quina partida pressupostària havien sortit els diners per fer els tres primers pagaments l'empresa constructora adjudicatària de les feines, i que no va obtenir resposta.

Segons l'equip de govern, l'Ajuntament tenia pressupostada pel 2012 l'obra de millora de la piscina municipal, que incloia la seva cobertura, amb un import de 2 milions d'euros, però des de la Generalitat no va arribar mai la subvenció amb la que es comptava per afrontar el projecte en la seva totalitat. Així l'equip de govern va decidir destinar part dels diners dels quals sí que disposava per aquesta obra global, per dur a terme aquest actuació més petita en els vestidors, ja que segons ells 'era el més prioritari'.

Lourdes Oliveras ha manifestat que la feina que estan fent de fiscalització de l'acció de govern 's’ha vist dificultada per la seva manca d’informació i transparència',i que això ja ho van denunciar al Síndic de Greuges el passat mes de març, i que la denúncia va ser admesa a tràmit.

Finalment, a través del comunicat Units per Calaf s'afirma que no volen fer 'una campanya de desprestigi de l’equip de govern' sinó que compleixen amb la seva 'obligació d’informar, i si cal denunciar, les irregularitats que detectem perquè sinó ho féssim així qui estaríem incorrent en un suposat delicte seríem nosaltres.

L'equip de govern denuncia una 'col·laboració' entre Oliveras i 'persones amb clars interessos personals alienes al municipi'

A través d'un comunicat l’equip de govern de Calaf ha lamentat 'l’ús deslleial de les institucions del nostre país que està fent Lourdes Oliveras per al seu propi benefici' com són l’Oficina Antifrau o el Síndic de Greuges, 'contribuint amb les seves accions repetides a col·lapsar aquests serveis públics amb acusacions totalment infundades'.

Des de l'equip de govern s'afirma que en el darrer ple es va demostrar 'la col·laboració entre Lourdes Oliveras i persones amb clars interessos personals i també alienes al municipi, per orquestrar una campanya d’assetjament mediàtic a l’equip de govern i al personal de l’Ajuntament, amb l’objectiu de crear alarma social, desgastar políticament i obtenir notorietat per aconseguir el suport de la militància que en l’actualitat no té'.

Des de l'equip de govern es 'lamenta profundament la imatge que del municipi de Calaf està construint aquesta regidora, amb sospites constants, insinuacions i acusacions alarmistes trameses sistemàticament als mitjans de comunicació'. S'afirma que Lourdes Oliveras té 'ànsies de protagonisme' que 'provoquen perjudicis evidents a la imatge i a l’economia del municipi , i de vegades també econòmics a nivell particular, com va passar amb l’assumpte del nivell de nitrats de l’aigua, quan nombrosos veïns, alarmats per una campanya totalment interessada promoguda per aquesta persona, van gastar-se els diners en cars aparells d’osmosi que no en reduien la concentració'.

El govern calafí es reserva iniciar accions legals

Finalment, des de l'equip de govern s'ha explicat que es reserven 'el dret d’iniciar accions legals contra Lourdes Oliveras i totes aquelles persones que d’una manera o altra hagin participat en aquesta campanya que, a l’entendre de l’equip de govern de Calaf, és l’únic clarament “irregular”, perquè, en qualsevol cas, en política com a la vida no tot s’hi val'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.