TORNAR

Vilanova 365 critica el cobrament de 2.000 euros mensuals des de juliol del càrrec de confiança del PSC

Consideren que la persona nomenada, Jordi Riba, no té cap funció tècnica clar

politica
Dijous, 23 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Noemí Trucharte va trobar quòrum en les dues forces independentistes, Junts i ERC, per aprovar el pressupost, quelcom impensable fa menys d'un any. Quatre vots que li van permetre tirar endavant els punts principals del ple de dilluns al vespre.

La creació i el manteniment del càrrec de confiança va ser el gran cavall de batalla del debat sobre els pressupostos de Vilanova del Camí, en el ple municipal d'aquest dilluns. Per bé que el govern socialista va poder completar la majoria amb els vots de Junts (ja pactats) i ERC, el primer partit de l'oposició V365 va ser més combatiu i crític. La clau, els 25.000 euros anuals que cobrarà el càrrec de confiança que ha elegit el govern de Trucharte, Jordi Riba, com a assessor. La crítica segons Vanesa González, líder de V365, "és que no és un perfil tècnic com ho són altres càrrecs de confiança. És un membre del partit situat com a assessor". Critiquen també que va facturar de manera externa "2.000 euros cada mes des del juliol de 2019" fins aquest gener quan ha començat a cobrar oficialment com a càrrec de confiança.

La portaveu de V365, Vanesa González, el passat novembre FOTO: Ràdio NovaV365 proposava que se suprimís la partida de 25.000 euros destinada al sou anual de Riba i es derivessin a inversions concretes "per a joves i serveis socials". González considera que "Junts i ERC s'han deixat enganyar" perquè "l'alcaldessa va dir que el càrrec de confiança començaria a cobrar el 2020 i aquest 2019 ja percebia uns 2.000 euros cada mes. Era un autònom que facturava a l'Ajuntament però hi tenia despatx propi. Voldríem saber de quina partida han sortit els euros que ha cobrat el 2019, perquè no constava al pressupost. I tampoc entenem les funcions que fa com a assessor i per les quals facturava a l'Ajuntament".

Vanesa González també lamenta que "algunes de les inversions que es faran, com la de reaprofitar l'estructura de Can Titó, ja les havíem proposat nosaltres i no se'ns va fer cas. Ara, quan ho ha proposat Jordi Barón, l'alcaldessa ho ha incorporat". La cap de l'oposició indica que "els comptes tenen l'aval dels tècnics i per tant estan ben fets" però dubta dels ingressos que espera el govern com és el cas de 200.000 euros "que s'aconseguiran amb les multes del radar a la carretera de la Pobla". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.