TORNAR

Vila de Capellades-CUP decideix no entrar a formar part del govern del municipi

La candidatura, que és la tercera força després de les eleccions municipals, donarà suport a la investidura i treballarà ”des de fora per continuar avançant”.

politica
Diumenge, 18 juny 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Vila de Capellades-CUP va publicar un comunicat anunciant que no entrarien a formar part del govern, sinó que "ho faran des de fora amb voluntat de continuar avançant". "Tal com vam traslladar a ERC la nostra proposta per aquesta legislatura és la d'oferir suport a la investidura i treballar plegades en projectes/accions pel poble durant la legislatura, si fes falta per absència d'altres pactes, però no entrar a formar part del govern".

El partit explicava que necessitaven saber quin model de vila proposen els altres partits, per poder intercanviar idees i arribar a consensos. "Una de les qüestions que vam plantejar a ERC és que se'ns havia de fer arribar una proposta clara, un projecte clar de govern per tal de poder avaluar fins a quin punt tenia sentit o no entrar a govern i per poder consensuar el model de vila que volem i quines han de ser les polítiques estratègiques d'aquest municipi".

Asseguren que aquesta proposta mai els va arribar. "La resposta ha estat un full en blanc que després s'ha convertit en un document amb algunes accions sense gaire ambició que no aborden de fons cap model de vila ni cap projecte estratègic necessari per anar més enllà. Unes accions, a més, que anomenaven "programa electoral" i que, per tant, es tornava a constatar que per a les eleccions municipals no van ser transparents amb els capelladins i capelladines sobre quines eren les seves propostes. De fet, directament, se'ns comunica que no poden presentar-nos cap proposta que vagi més enllà d'aquestes accions concretes".

Des de la candidatura asseguren que la seva tasca "no ha de ser la d'estar al govern perquè sí, per fer de crossa i per minimitzar l'acció (molts cops inexistent) de l'altre, sinó que ha de servir per anar més enllà i per caminar cap a polítiques més transformadores. Tenint en compte tot això, ens veiem en la situació de plantejar una alternativa que permeti treballar en aquesta direcció i plantejar-nos, en un futur, poder entrar, si s'escau, a formar part del govern".


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

25 de juny 2023.17:58h

Respondre

És estrany perquè la CUP són gent d’anar per feina, no criticar i implicar-se en les coses

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.