TORNAR

Vilanova ampliarà la zona infantil de la Plaça del Mercat

Crítiques de l’oposició sobre la partida destinada als pressupostos participatius

politica
Dimarts, 2 maig 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el darrer ple vilanoví, es va sotmetre a debat una modificació de crèdit per fer possible la transferència entre partides d'inversió. Aquest tràmit permetrà crear una nova partida i dotar-la de crèdit per invertir-lo en l'ampliació del parc infantil de la plaça del Mercat.

El govern de Vilanova del Camí va aprovar en el darrer ple una modificació de crèdit. Amb aquesta operació, s'han modificat partides i se n'obra una de nova per a l'ampliació de la zona infantil de la plaça del Mercat, que compta amb 67.286 euros. Segons Kilian Tomàs, regidor d'Economia i Hisenda, aquesta actuació és prioritària i "respon a un clam popular". "És un espai infantil amb moltes deficiències i ni el paviment ni els jocs són els adequats" afegeix.

La nova partida sorgeix de la transferència de fons d'altres dotacions, com l'adquisició de jocs infantils, la de pistes multijocs, i la del pressupost participatiu, de les que s'han transferit 25.000 euros, 2.286 i 40.000, respectivament. Així, l'oposició ha criticat al govern quatripartit per aquestes accions. Jordi Barón de CiU, opina que hi ha "improvisació del govern que va aprovar el pressupost fa escassament un mes" mentre que Meritxell Humbert d'ERC, lamenta que hagin deixat a 0 la partida destinada al pressupost participatiu, "un instrument de governança de la ciutadania molt important i que ha funcionat molt bé".

Vanesa González, de V365, assegurava al Ple, que "aquests canvis són la mostra que no tenen un pla i mostra una manca de seriositat i rigorositat del govern". González mostra sorpresa per l'atenció que la plaça del Mercat ha despertat en el govern a diferència del què els preocupava mentre estaven a l'oposició, "capficats per la inseguretat de la plaça Picasso".

Els projectes del govern sobre la Plaça Picasso

Per la seva part, la regidora Imma González va explicar al ple que també s'està treballant en la plaça Picasso on s'ha posat en marxa un Pla d'Actuació Policial del què n'explicaran els resultats en la propera comissió, va dir. 

Els grups de l'oposició van demanar al govern més diàleg i es van oferir per participar activament en el disseny del pressupost participatiu. L'alcaldessa Noemí Trucharte els va agrair la seva predisposició però els va recordar que aquesta és una tasca de la que s'ocupen els tècnics municipals tenint en compte les demandes de la ciutadania. Una resposta que va complaure als grups de l'oposició que "sempre hem defensat i posat en valor la feina que fan els tècnics municipals" segons Jordi Barón.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.