TORNAR

La CUP lamenta "la negativa de l'Ajuntament d'Igualada a ampliar els barems socials"

Assenyalen que només s’han actualitzat en matèria de pobresa energètica

politica
Dijous, 27 abril 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El partit de l'esquerra independentista va presentar una moció al ple de l'Ajuntament "per combatre el risc d'exclusió per pobresa". Va ser tombada per la majoria del govern.

 

En l'apartat de mocions del passat dimarts, al ple d'Igualada, la formació cupaire va demanar al govern de l'Ajuntament que els barems de l'ordenança que regula els ajuts econòmics puntuals per a "fer front als pagaments de lloguer, aigua, gas, llum i medicaments s'igualin als de la Llei 24/2015". Els grups de l'oposició van votar l'aprovació de la moció, excepte el PP que s'abstenia. Pel que fa al govern, va votar en contra argumentant que totes les millores que demana la CUP "ja s'estan implementant". La regidora de l'esquerra independentista, Eva Pedraza matisa que "únicament s'han ampliat els límits d'accés per ajuts de despesa energètica ja que ho marca la llei 24/2015 i la resta s'han deixat igual" i lamenta la negativa de l'Ajuntament.

Els dos representants cupaires, en un ple anteriorDurant el ple, el grup municipal va remarcar la denúncia feta per la Síndica de greuges al ple al maig de 2016 sobre la necessitat de posar atenció en les persones en risc d'exclusió alertant de la gran quantitat de casos que d'aquesta naturalesa s'atén i demanen al govern de l'Ajuntament mitjançant una moció. La moció sol·licitava igualar els barems de l'Ajuntament amb els de la citada llei. Els cupaires consideren que "els barems marcats per l'Ordenança reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic de l'Ajuntament d'Igualada són molt baixos i això fa que persones que viuen en una situació econòmica límit no tinguin accés als ajuts".

Lamenten que "els de pobresa energètica s'han actualitzat, però els ajuts econòmics puntuals per poder pagar el lloguer, farmàcia, escolarització no" i ho veuen "una manca de coherència en el fet que existeixin dos nivells de barems diferents per a necessitats de la mateixa naturalesa". La CUP vol que s'actualitzi i modifiqui "el redactat de l'actual ordenança, de manera que mostri de forma clara el càlcul que determina l'accés o la denegació, ja que el redactat actual fa impossible entendre-ho". 

La CUP considera la decisió del govern de Castells "un cop a les famílies en risc d'exclusió", ja que creuen que "governar no hauria de ser negar allò que no va bé, sinó de fer una aposta conjunta per tal de millorar com a ciutat i de resoldre una necessitat urgent".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.