TORNAR

El regidor de Cabrera nega que la veu que demana 15.000 euros sigui la seva

Monteagudo apunta que demanarà un peritatge de veu per confirmar-ho

politica
Dilluns, 24 abril 2017. 14:30. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Segona jornada de declaracions als jutjats d'Igualada sobre el presumpte xantatge que hauria fet el regidor de Cabrera José Fernández Peces a l'alcalde. L'edil, ara no adscrit, nega qualsevol maniobra irregular.

El regidor de Cabrera d'Anoia José Fernández Peces ha negat als jutjats d'Igualada el matí d'aquest dilluns que la veu que surt a les gravacions demanant 15.000 euros a l'alcalde, Salustià Monteagudo, per deixar l'acta d'edil, sigui la seva. Fernández Peces, defenestrat del seu partit, ICV, arrel del cas, compareixia amb el seu advocat, Víctor Codina, davant els mitjans. El lletrat és el que parlava i addueix que "l'alcalde vol esborrar els seus incompliments polítics i econòmics" i que "ha presentat una querella preventiva" (sic). Alguns veïns de Cabrera esperaven a Fernández Peces fora del jutjat per mostrar-li el seu suport. Insisteixen que la veu de la gravació no és la del regidor.

L'estabilitat del govern de Monteagudo (PSC) depenia i depèn del vot de Fernández Peces, que va estar al govern 15 mesos, des de les eleccions municipals fins el setembre de 2016. Aquí va ser quan el regidor es va despenjar demanant un sou mensual de 1.600 euros i, segons Monteagudo, quan se li va negar, va plantejar fer una moció de censura amb ERC i CiU. Una gravació el registra sol·licitant posteriorment un 'rescat' de 15.000 euros per renunciar a l'acta i cedir-la al número dos de la llista d'ICV, Andrés Toledo.

La part denunciant demanarà ara un "peritatge de la veu" de l'àudio per determinar que sí que era Fernández Peces. A més, Monteagudo afirma que almenys hi havia dues persones sabedores de l'acció del regidor i que poden ser testimonis del cas: un regidor socialista, Daniel Zorrilla, i el propi número dos d'ICV, Toledo. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.