TORNAR

Vilanova aprova un pressupost de prop de 14 milions d’euros i una partida d’inversions pròxima al milió d’euros

Fem Vilanova dona suport al govern a canvi de fer una inversió important en projectes d’eficiència energètica mentre que V365 es queda sola i vota en contra del pressupost.

politica
Divendres, 19 gener 2024. 09:15. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Respecte del 2023, el pressupost municipal ha experimentat un creixement del 8,94%, arribant als gairebé 14 milions d’euros. Dels quals, pràcticament un milió es destinen a diferents projectes d’inversió.

El consistori vilanoví es va reunir aquest dilluns en sessió plenària ordinària per aprovar el pressupost municipal per al 2024. Tots els grups, excepte V365, van donar suport a la proposta del govern que va aprovar un pressupost de 13.789.971 €, dels quals, gairebé un milió d’euros es destinaran a diferents inversions.

El regidor d’Hisenda, Jordi Barón, va ser el responsable de presentar la proposta de pressupost per al 2024. Un pressupost “real i optimista” que garanteix la qualitat dels serveis prestats i que és especialment curós amb les àrees més sensibles com Serveis Socials, Promoció Econòmica i Suport al Comerç, Educació i Joventut, Cultura i Esports, i Seguretat Ciutadana.

Respecte del 2023, el pressupost municipal ha experimentat un creixement del 8,94%, arribant als gairebé 14 milions d’euros. Dels quals, pràcticament un milió es destinen a diferents projectes d’inversió.

Les més importants es destinen al manteniment de la via pública i asfalts, amb 170.000 €, al projecte de reforma integral del Mercat Municipal, 192.000 € i a l’arranjament de la nau dedicada a les entitats, 100.000 €.

En el capítol d’inversions també destaquen les partides destinades al manteniment de l’enllumenat i les instal·lacions municipals que suposaran prop de 95.000 € i el manteniment dels centres escolars que s’ha habilitat amb una partida de 32.000 €.

Aquest 2024 també està previst destinar prop de 52.000 € a la compra de dos vehicles i maquinària per a la brigada.

I així mateix s’ha doblat la partida dedicada al procés participatiu, que en aquest exercici serà de 110.000 €, ja que s’ha sumat l’aportació que s’hauria d’haver fet durant el 2023 i que, per coincidir amb les eleccions municipals, es va ajornar.

Del capítol d’inversions també destaquen dues partides de 40.000 €, la primera per a la climatització de les llars d’infants municipals amb sistema d’aerotèrmia i, la segona, per a substituir el caixer automàtic del pàrquing municipal.

Amb tot plegat, va dir Barón, “afrontem els reptes ambientals i de sostenibilitat, compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible del 2030”.

El pressupost del 2024 es va aprovar amb els vots del govern, PSC i Impulsem Vilanova; de FEM Vilanova i de VOX. Vilanova365, malgrat compartir bona part de les partides, va votar-hi en contra.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.