TORNAR

Vilanova defensa el model educatiu i la llengua davant l'ofensiva judicial

S'aprova una moció en defensa del model educatiu català i la immersió lingüística

politica
Dijous, 13 març 2014. 18:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple de Vilanova del Camí ha aprovat aquest dilluns una moció, presentada pel Grup Municipal de CiU, en defensa del model educatiu català i la immersió lingüística. El text es va aprovar amb 12 vots favorables del PSC, ICV, ERC, VA, CIU i la regidora no adscrita Marta Trullols, 1 vot en contra del PP i 4 abstencions d’IPV i PXC.

El ple de dilluns

La moció manifesta el rebuig a l’ofensiva judicial empresa pel govern central contra el sistema d’immersió lingüística a l’escola catalana. L’últim exemple han estat les interlocutòries dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 31 de gener del 2014 que imposen una quota lingüística del 25% en castellà a les escoles i la politització que constantment es fa de la llengua i d’un conflicte que no és real ni existent. També denuncia el risc de trencament social, desigualtat i discriminació que suposa aquesta nova ofensiva judicial, alhora que referma el compromís amb el model català d’immersió lingüística per continuar avançant en la cohesió social i la formació de qualitat dels alumnes.

També acorda donar suport al Govern de la Generalitat en el seu compromís de mantenir el sistema d’immersió lingüística en llengua catalana, en la presentació dels recursos als respectius tribunals i en la defensa de la legalitat de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) així com donar suport també al conjunt de la comunitat educativa i, de forma més particular, als cinc directors dels centres afectats per la sentència del TSJC.

La majoria de grups que van aprovar la moció van destacar el valor positiu del model d’immersió lingüística a l’escola catalana, amb més de 30 anys d’història. També van insistir en la ingerència atípica que suposa l’ofensiva judicial contra el model lingüístic del govern català.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.