Alícia Benito Manzano, nascuda a Igualada el 1994, però ciutadana de Sant Martí de Tous. Estudiant d’Educació Primària a la Universitat Autònoma de Barcelona. La major part del seu dia a dia el dedica als més petits, però és amant de les estones amb la guitarra, la qual l’acompanya a la muntanya juntament amb els amics. Avui ens recomana L’alquimista, de Paulo Coelho.

Santiago, el protagonista de la història, és un pastor andalús amic fidel al seu ramat d’ovelles i a la seva vida solitària amb la natura. Tot i tenir un ritme de vida establert, no vol deixar escapar el seu somni: viatjar. Des que es troba amb un senyor a la plaça d’un poble, que es presenta com un rei, la història roda entorn a la construcció de la seva Llegenda Personal, fins arribar al seu tresor, que es troba a l’Àfrica. Així doncs, emprèn en la solitud un viatge a aquesta ciutat de l'Àfrica que sembla ser tan llunyana.

Paulo Coelho intenta transmetre amb aquesta novel•la la importància dels senyals de la vida. Cal que tota persona amb un somni confiï en els senyals que la vida li presenta, i lluiti per aconseguir-ho. “La meta en la terra de tot home és la seva Llegenda Personal, trobar-la i aconseguir-la”.

Un cop arribat a l’Àfrica, Santiago coneix molta gent, entre ells un alquimista que l’ajudarà a arribar a les Piràmides, allà on es troba el seu tresor. Durant el seu viatge, el protagonista té la temptació d'abandonar el seu objectiu vàries vegades, ja que pensa que les coses noves que està aprenent i coneixent en aquesta etapa no les podrà recuperar després. Així com la Fàtima, una noia del desert de qui s'enamora des d’un primer moment. Tot i així, l’alquimista li fa veure que les persones tenen suficient poder per aconseguir allò que es proposen sense que això comporti pèrdues vitals. Amb aquesta frase del mateix escriptor, es pot resumir la lectura: “Quan una persona desitja realment alguna cosa, tot l'univers conspira perquè pugui realitzar-la”.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.