Gemma Romanyà ens recomana 'El hombre en busca de sentido' de Viktor Frankl

Gemma Romanyà

El hombre en busca de sentido de Viktor Frankl

He triat “El hombre en busca de sentido” de Viktor Frankl editat per Herder. És un llibre que explica la terrible experiència dels camps de concentració nazis viscuda per un psiquiatre.

Haig de dir que posteriorment vaig llegir Si això és un home de Primo Levi, que tracta el mateix tema, i en el cas de l’italià s’hi afegeix la problemàtica de la llengua, que amb el tracte ferotge que rebien els presoners, creava una situació molt angoixant. Atès que en Frankl és austríac, almenys ell entenia a la primera les despietades ordres que els donaven. Hi ha tanta crueltat física i psicològica elegantment retratada que, quan fa uns anys vaig passar serioses dificultats, recordo que el fet d’haver llegit aquest llibre minimitzava enormement la meva situació i en aquest sentit em donava ànims: els camps nazis sí que eren un infern i, comparat amb ells, la meva circumstància no era res; per tant, endavant! Si en aquest sentit el llibre pot ésser d’utilitat per aquells que passen per moments difícils, en bon moment hauré escrit aquest comentari.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.