Núria Riba Rossy, nascuda el 20 de febrer de 1993. Viu a Igualada. Treballa de mànager musical perquè li encanta, però també li encanta la nutrició i per això estudia Dietètica. Creadora de la pàgina de Facebook La dieta de Samsó. Ens recomana un llibre titulat Cosas que los nietos deberían saber, de Mark Oliver Everett ,de l’editorial Blackie Books.

Sempre m’ha passat, com suposo que  haurà passat a molta gent, que la lletra d’una cançó ha aconseguit portar-me de cap i fer-me ràbia, com quan oblides una paraula que necessites, durant mesos. Puc deixar de pensar-hi anys, que quan torno a escoltar el tema, m’assec bé i hi torno a rumiar. Sempre penso que si mai tingués  els autors davant, els  preguntaria què coi volien dir en aquella frase que ningú més que ells mateixos entenen, i sobre la qual tants teoritzen. Quan els he tingut davant, però, l’escena m’ha semblat prou ridícula i incòmoda com per no fer-la realitat. Més incòmoda encara que el dubte sobre allò que m’expliquen en paraules que no entenc.

Coses que els néts haurien de saber és l’autobiografia crua, escrita tal com raja, de Mark Oliver Everett, líder del grup musical EELS. No és mort (tot just va fer els quaranta-i-pocs quan acabava d’escriure-la ), però no li fa falta perquè es publiqui un llibre sobre la seva vida i es vengui com xurros.

E, així és com l’anomenen, té una manera de veure tot allò que li passa curiosa, si més no. Aquest llibre m’ha explicat el positivisme autèntic, el que no para de riure tot el dia perquè la vida és preciosa passi el que passi (que passats uns dies ja no s’aguanta per enlloc), sinó el que et diu que les coses passen, que et passaran, que et posis el cinturó i que és possible que tampoc et serveixi de gaire (o de res). Però ei, E segueix de peu. Camina. Alguns dies més lent que d’altres, però no jau i no descansa. El fet de caminar lent del drama li explota amb la seva primera gira mundial, parlant-ne, cantant-lo i tocant-lo. El pas accelerat de després reforça el seu èxit.

E no és dèbil. És sensible. I E no es fa dur, es fa fort. Ja hi va néixer una mica. Com tots.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.