L’efecte positiu de les flors en les nostres emocions i Kaizen Singular

Deia Rabindranath Tagore que “la Terra és insultada i ofereix les seves flors com a resposta”. I és que per més dur que sigui un hivern, les flors sempre reapareixen amb més força que mai. A les nostres vides i en el que ens passa, sovint, passa el mateix. De vegades, un tomb inesperat, de vegades un tomb provocat i voluntari, de vegades fins i tot canvis més suaus, són just el que necessitem per renéixer, reinventar-nos i créixer contínuament com a persones. I les flors, ens ajuden emocionalment. Quan ens les regalen, les regalem o quan les observem i gaudim de la connexió amb la natura que ens ofereixen, ens sentim millor.

El lílium de color taronja, és un exemple d’aquesta resposta renaixent de la naturalesa, i és també una de les meves flors preferides. Lílium perquè una vegada tallats les tiges, espera pacient l’arribada de la primavera per brollar en tota la seva magnitud, fort, inundant l’espai amb les seves flors i el seu intens perfum. Taronja, perquè és un color optimista, càlid, vitalista.

Avui, precísament, els Líliums davant la finestra, han obert els seus pètals taronges. Com un gest de benvinguda al naixement d’aquest petit gran projecte, Kaizen Singular, que esperem compartir amb tu sempre que vulguis, i que neix amb el desig d’acompanyar persones en moments de canvi i transformació, per millorar de forma individual i col·lectiva i, per tant, construir un món millor.

Diversos estudis han demostrat que les flors són un poderós despertador d’emocions positives en les persones. Aquestes són les principals conclusions d’un d’ells, l’Estudi sobre l’impacte emocional de les flors, realitzat a l’estat de Nova Jersey:

· Les flors tenen un impacte immediat sobre la felicitat. Tots els participants de l’estudi van expressar somriures “veritables” o “emotives” en rebre flors. Aquesta reacció és universal i passa en tots els grups d’edat.

· Les flors tenen un efecte positiu a llarg termini en els estats d’ànim. En concret, els participants de l’estudi van reportar sentir-se menys deprimits, ansiosos després de rebre flors, i van mostrar una major sensació de satisfacció amb la vida.

· Les flors contribueixen a establir connexions íntimes. La presència de flors millora el nivell de relació amb familiars i amics.

En definitiva, les flors ens conviden a viatjar momentàniament a situacions concretes, ens ajuden a crear vincles d’harmonia entre persones, ens regalen emocions positives.

I en el teu cas, quina és la flor que et transmet emocions positives?

 

Autora del text: Roser Claramunt, psicòloga-coach

roserclaramunt@kaizensingular.com

Si t'ha agradat l'article, escriu un comentari o comparteix-lo.

Si ho prefereixes, pots subsciure't gratuïtament al bloc de Kaizen Singular

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.