TORNAR

Actualització: 206 morts per coronavirus a la Conca d'Òdena, amb les dades de les funeràries

Hi ha 154 professionals sanitaris de l’Anoia que són positiu de COVID19-SARS

Salut
Dimecres, 8 abril 2020. 17:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de l'inici de la crisi del coronavirus han mort 206 persones relacionades amb el brot d'Igualada. Els positius són 745 i d'aquests, 162 són professionals de la salut. Les altes hospitalàries han estat 271.

PUBLICITAT

Dimecres 8 d'abril: El Departament torna a aportar dades de les darreres jornades. Indica que hi ha 14 persones en estat greu i que Salut Pública indica que 115 persones han mort per la COVID19. Amb les dades de les funeràries, la xifra es dispara a 206 víctimes en total.

Dissabte 4: A les 3 de la tarda, Meritxell Budó, anuncia que s'aixeca el confinament específic de la Conca d'Òdena. Eleven la petició al govern espanyol. Alba Vergés, consellera de Salut, explica que la taxa de reproducció de la malaltia ja és inferior a la Conca d'Òdena que a la resta de Catalunya. A la tarda, Alba Vergés situa en 147 les víctimes de COVID-19 a l'Hospital d'Igualada i l'entorn, amb les dades de les funeràries.

Divendres 3 d'abril: milloren les notícies a l'Hospital d'Igualada, cap mort les darreres 24 hores. Hi ha 16 positius més i 11 altes noves.

Dijous 2 d'abril: La darrera jornada del brot de COVID19 a Igualada indica que ja són 107 el total de morts, amb nou casos més. Hi ha 628 positius. 

Dimecres 1 d'abril: Salut actualitza les xifres. A Igualada han mort 98 persones relacionades amb el brot. Són 23 més de les que es comunicaven el dimarts. 

Dimarts 31 de març: el més es tanca amb vuit persones mortes més i la xifra a Igualada queda en 75. Els positius a penes creixen d'un dia per l'altre, són 3 més: 589.

Dilluns 30: Cinc víctimes mortals més al clúster d'Igualada, que s'afegeixen a 25 positius nous.

Diumenge 29: el balanç que ofereix el Departament de Salut indica una mort més a Igualada. Els positius, 62.

Dissabte 28: Quatre morts més a l'Hospital d'Igualada. Se sumen 25 positius i queden en 533, 152 dels quals personal sanitari.

Divendres 27: el ritme de morts es manté i tornen a sumar-se set víctimes mortals a Igualada. Els positius són 508.

Dijous 26: Continua la polèmica sobre el confinament total de la Conca d'Òdena. L'epidemiòleg Fernando Simón, director del centre de coordinació d'alertes espanyol, que fa de portaveu en la crisi del coronavirus, posa en dubte que "el confinament d'Igualada tingui un impacte significatiu". Al vespre, les dades indiquen que al clúster de la Conca d'Òdena hi ha set víctimes mortals més: cinquanta ja en total.

Dimecres 25: la consellera de Salut Alba Vergés assegura que és molt probable que es mantingui el confinament de la Conca d'Òdena 15 dies més. Hores més tard, tant Vergés com el conseller Buch feien la petició al govern espanyol. Al vespre, es coneixien de nou les dades: dues morts més, 43 en total; els positius, 332.

Dimarts 24: es detecten 14 positius més i la xifra total és de 306. Les morts ara són 41 relacionades amb el brot de l'Hospital d'Igualada. Hi ha 140 professionals sanitaris infectats.

Dilluns 23: el darrer recompte s'enfila a 36 víctimes mortals en aquest brot, a les que cal sumar les 10 de Capellades. Hi ha 292 positius registrats.

Diumenge 22: El Departament de Salut anuncia en un comunicat quatre morts més a l'Hospital d'Igualada. El brot ja s'ha cobrat 32 vides des del dimecres 11 de març. Hi ha sis persones en estat greu.

Dissabte 21: Les darreres xifres eleven la factura humana del COVID19 a l'Anoia a 28 morts. Hi ha 220 casos positius, quasi la meitat professionals de la salut.

Divendres 20 de març: Les dades del Departament de Salut indiquen que hi ha les mateixes víctimes mortals, 24, i dos positius més: 209 en total (91 sanitaris). Les persones en estat greu ara són sis. A Catalunya s'han detectat més de 900 positius en un dia. Hi ha 40 persones mortes més: ara el total és de 122.

Dijous 19 de març: Les dades indiquen que a Igualada han mort 24 persones des de fa una setmana, mentre que la xifra de positius continua sent de 207 persones. Hi ha set persones en estat greu. Entre els positius hi ha 91 professionals sanitaris.

Dimecres 18 de març: Es disparen els positius a l'Hospital d'Igualada, que passen ja de 200 persones. Una mort més a la capital anoienca. El còmput total de víctimes mortals a l'Anoia augmenta a 21, amb les sis persones que han perdut la vida a la residència de Capellades.

Dimarts 17 de març: les darreres dades eleven el número de positius a 88, 48 dels quals són professionals sanitaris. Se sumen dues víctimes mortals més a l'Hospital d'Igualada i el total és de 14.

Dilluns 16 de març: el nombre d'afectats pel coronavirus a l'Anoia se situa en 85 casos positius des de l'inici del brot. El balanç és ja de 12 persones mortes "amb patologies prèvies".

Diumenge 15 de març: el balanç del CatSalut de víctimes mortals a Igualada es dispara. Són set, amb un total de 70 positius. A Catalunya han mort ja 12 persones.

Divendres 13 de març: la xifra de positius a l'anomenat clúster d'Igualada s'incrementa fins les 67 persones, 41 de les quals personal mèdic i sanitari.

Dijous 12 de març: Es decreta el confinament de quatre viles de la Conca d'Òdena.

Dimecres 11 de març: les dades del Departament de Salut augmenten a 20 positius i assenyalen les primeres víctimes mortals.

Dilluns 9 de març: primeres concrecions sobre el brot de COVID19 a l'Hospital d'Igualada. El CatSalut indica que hi ha cinc positius al centre.

Més informació sobre el COVID19


16 Comentaris

joan89

Joan

Igualda

5 d'abril 2020.10:11h

Respondre

Ahir al programa de FAQS de tv3 ,van entrevista a una noia del hospital d’Igualada ,en un moment de l’entrevista ella mateixa diu que es preocupen i veuen que és greu quan persones treballadores... Llegir més del mateix hospital entran com a pacients per causa del covid-19 com a possibles infectats i a postrior li pregunten si ella o altres companys es van fer la prova ,respon clarament que no per por a donar positiu o perque al no trobar-se malament ni tenir simptomes no feia falta i que en cas de donar positiu hauria de deixar d’atendre pacients .
En el moment que la cosa comença a ser més greu llavors si ,tots van haber de pasar pel test.
Jo em pregunto com es pot ser tan irresponsable i mediocre ja que el que ens va venir a dir és que encara que tingués el covid-19 però no tingués simptomes podien seguir treballant tranquilament , sabent perfectament que aquesta malaltia en funció de com reaccioni el sistema himunitari i si es tenen patològies previes o no pot afectar greument o donar lleus simptomes .
Em sembla una falta de respecte i una vergonya la gestió del hospital .
Des del primer moment s ’haurien d’ haber practicat testos a tot el personal sanitari d’ Igualada , per tenir la seguretat de continuar treballant amb garanties de cara als pacients i en cas de positius aÏllar-los .

M

Montserrat

Igualada

6 d'abril 2020.20:19h

Completament d’acord, Joan. Quan ho vaig sentir vaig pensar el mateix. I a per a més inri la subtitulaven com a ”heroïna d’Igualada”. Queda claríssim que el que s’havia de confinar era... Llegir més l’hospital, com ja he dit altres cops. És vergonyós que tinguem uns sanitaris amb tan poca professionalitat, és que ni s’adonen del que van fer? Surten a presumir de la seva gran tasca per salvar la humanitat i s’autoinculpen d’una negligència i una mala praxis de conseqüències catastròfiques. Algú hauria de donar explicacions, la Vergés que pari ja de vantar-se dels gran progressos.

J

JOAN MARTI CARBONELL

IGUALADA

5 d'abril 2020.10:01h

Respondre

Ahir 3 de abril eren 107 morts, aviu 4 d’abril 147 morts i ens treun les mesures de confinament de la Conca d’Odena, ara nomes estat d’alarma. Es tot una angany?

Fan anar les dades a le seva... Llegir més conveniencia, No diuen la veritat?

E

Elisenda

Santa Margarida de Montbui

3 d'abril 2020.23:41h

Respondre

Lamento informar que en la madrugada del 03/04 mo abuelo falleció por una complicación respiratoria provocada por el coronavirus, después de 1 semana ingresado! Me parece indignante que... Llegir més publiquéis que no ha muerto nadie, porque mi abuelo si es alguien, y no se de donde habéis sacado la información , pero es falsa y eso solo me da a entender que se manipula la información y no se está tratando la información de la manera correcta. Por cierto las víctimas tienen nombre, se llamaba Antonio Morente Ginés y se murió sobre las 3:30 de la madrugada.

J

JF

La Pobla de Claramunt

10 d'abril 2020.08:37h

Te entiendo perfectamente: mi madre falleció, sin nadie de la familia a su lado, el día 02/04/2020.

J

JOAN MARTI CARBONELL

IGUALADA

2 d'abril 2020.09:02h

Respondre

Si actualment a Catalunya la tassa de mortalitat es del 9,25% el número d’afectats a Igualada i la Conca es de 1.060 persones.

Es convenient realitzar un control total de la població de si som... Llegir més portadors del COVIT-19 e aïllament d’aquests individus, per protegir el resta de la població.

J

Jordi

Igualada

2 d'abril 2020.15:23h

Es que tampoc la tasa de Catalunya es 9,25%, no s’han fet els tests, i això no se sap fins que tinguem numeros reals d’infectats.

Els estudis seriosos diuen que el nombre... Llegir més d’infectats ara a Espanya, hauria d’anar sobre el 20% de la població. I si a qui tenim la mortalitat tant alta, es que segurament no som 1060, sino mes cap els 10mil minim.

A tot arreu que han fet tests de forma seriosa, els hi ha sortit una mortalitat al voltant del 1-2% ... O sigui que com aproximació multiplica x10 minim el numero d’infectats

C

Cristina

Vilanova

28 de març 2020.23:11h

Respondre

I els casos de les residències que no s estan comptant. Que investiguin la de vilanova. Van mes de 3 Morts i 15 imfectats i ho estan tapant. Rabia i impotència

M

Marià

Igualada

28 de març 2020.12:38h

Respondre

Es clar que fa anys que els sanitaris es venen queixant de les retallades en les partides destinades a la sanitat i es clar que san destinat quantitats importants de diners en imatge i propaganda... Llegir més inútil i ara tenim les conseqüències.
Estan passant fets importantíssims per la societat amb errors molt greus de gestió que està costant la vida dels nostres familiars, amics i veïns, pro no he vist rodar el cap de ningú dels responsables de aquesta mala gestió.
Tenim masses polítics inútils i pocs i cap gestor per tirar endavant la gestió i el bon funcionament de les administracions.
Per que la sanitat publica (i en concret a Igualada) a de tenir CSC, per col·locar més burocràcia i amics del sistema, per repartir mes beneficis o perquè tenim uns responsables polítics que no son ni professional, ni gent del sector que han de subcontractar amb CSC per treure les castanyes del foc lo que es tradueix en un mal servei de la sanitat i el corresponen encariment que sumat a les retallades tenim una situació dels nostres sanitaris en total indefensió per aquesta colla de ineptes.
A veure quant algun càrrec tindrà la decència de presentar la dimissió i proposar un professional com cal per substituir-lo hi ha que aquesta mala gestió te un cost humà massa elevat.
Menys monòlegs en rodes de premsa i mes gestionar

P

Pere Balcells

Igualada

25 de març 2020.19:20h

Respondre

Una reflexió amb només una dada, tenim un 13,4% de mortalitat pel COVID-19, dins els afectats, i en dades corresponents al 24 de març. És una xifra alarmant i molt preocupant, i molt per sobre la... Llegir més mitjana d’Itàlia i la resta de països. Que ens està passant?; això no és alarmisma com diu algú.

J

Jordi

Igualada

30 de març 2020.00:45h

La mortalitat no esta a aquests nivells, el problema es que el numero de tests que s’han fet es minim(per no dir ridicul). Una dada realista es pensar que el numero d’infectats esta x7 o x10 del... Llegir més que es diu ara. Llavors la mortalitat estaria al voltant del 1-2% que es la que ve essent als paissos on han fet tests a un gran percentatge de la població.

Fins que no es facin tests amb serietat no es pot dir res d’això.

a

albert

igualada

20 de març 2020.17:00h

Respondre

Tot aixo nomes vol dir una mala gestiò en el servei de l’Hospital d’Igualada
Fa molts anys que la gestiò de medicina a urgencies es decepcionan per no dir un altre paraula
El mes d’Octubre... Llegir més passat a la meva mare va anar a urgencies i l’hi van diagnosticar una baixada de potasio´
L’hi van donar l’alta sedada que va durar 1 dia i despres de tornar a ingresarla a urgencies, tenia un principi d’ictus
Un p.... desastre
A veura quan roden caps i la gestiò es d’un Hospital per una poblaciò de 70.000 habitans, no un Hospital de poble

O

Oswaldo Luis Aliaga Bonilla

Santa Margarida de Montbui

20 de març 2020.11:12h

Respondre

A mi criterio; podemos basarnos en los resultados y los métodos que se realizaron en China a día de hoy.
1.- Las medidas fueron muy drásticas desde el inicio de la epidemia; cosa que en España... Llegir més no.
2.- La logística aplicada fue bastante acertada y se contó con los recursos suficientes; la cual la diferencia de España en cuanto a la falta de estrategia y medios.
3.- Basándonos en los dos puntos anteriores, se puede hacer un cálculo aproximado respecto al tiempo que se podrá emplear en España para ”al menos” estabilizar el número de casos (+); y a mi opinión será de 3 a 4 meses.
Se podría acortar este pronostico si todos tomamos conciencia verdadera de lo grave de esta pandemia. Invoco pues a toda la ciudadanía en general, que acaten todas las recomendaciones y ordenes de parte de las autoridades competentes.
Un abrazo a todos y bendiciones a todos los hogares.

B

Bernat

Igualada

24 de març 2020.13:49h

El problema es este Oswaldo. Pensar en grande, en ESPAÑA. Los estados són construcciones artificiales basadas en el poder de reyes y nobles. Los ciudadanos no contaban para nada. Y cuanto más... Llegir més grande es un estado más ineficiente es. Por eso ya regiones y estados federales. El tema no es ESPAÑA sino lo local. Gestionar lo local. Eso sí el estado no estaba preparado. Lección: debemos los ciudadanos desde nuestra proximidad y localismo buscar las soluciones porque el Papá estado no vendrá a ayudarnos. Y menos si el efe del estado esta por sus negocios y chanchullos. Con que no molesten y dejen hacer a los pueblos y comunidades poniendo las infraestructuras nos basta. La fuerza de la gente y la experiencia de los técnicos, pagados por el,estado, eso sí. Pero no el ESTADO en el sentido abstracto, ESPAÑA, sino los ciudadanos del estado. Porque el estado no es más que una abstracción, un Leviathan, en este caso un Leviathan poco organizado, no como en CHINA, sin tanta libertad, pero más como un enjambre de personas, algo que con la mentalidad mediterranea es imposible.

M

Montserrat

Igualada

19 de març 2020.14:01h

Respondre

Hi haurà una forta pujada de positius, però no perquè hi hagi més infeccions, sinó perquè fins ara no s’havien fet proves. No caiguem en l’alarmisme!

El ”reconfinament” d’Igualada... Llegir més no té sentit, hi ha infectats a tot arreu. I, en proporció, més morts a Capellades...

R

Rob

Igualada

19 de març 2020.11:10h

Respondre

¿Podríais especificar si ésto se debe a más testeo que se había parado? Más que nada porque si parece que siguen saliendo infectados como setas, la gente no tiene ninguna esperanza. Si entramos... Llegir més en hablar más en profundidad más que de números, quizá podemos entender qué está pasando con un poco más de profundidad.

Un ejemplo correcto es lo que habéis comentado para dar forma a los fallecidos en Capellades.

Lo estáis haciendo bien, ¡mucho ánimo!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.