TORNAR

La policia igualadina incrementa les denúncies per vulnerar el confinament, amb casos de reiteració

Els batlles exigeixen més material per a les residències de la gent gran

Salut
Dimecres, 8 abril 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La policia local igualadina ha incrementar la seva activitat des que es va aixecar el confinament d'Igualada i la Conca. Els casos d'identificacions augmenten cada dia. En alguns casos, amb reiteració.

Marc Castells, en nom dels batlles i batllesses de la Conca, cridava a "respectar les mesures d'aïllament social per evitar la propagació del coronavirus i que tothom romangui als seus domicilis". Els darrers dies s'evidencia un relaxament i es recalca que tot i el desconfinament perimetral, el territori es troba en la mateixa situació que la resta del país, sota un grau de confinament total que implica que no es pot sortir de casa, tret que sigui del tot imprescindible, segons el decretat per l'Estat de l'Alarma. Indica que  "no podem permetre que hi hagi una segona onada de contagis".

Segons dades de la Policia Local, des de l'anunci de l'aixecament del perímetre de confinament, van pujant les intervencions relacionades amb incompliments del confinament, fet que Castells ha qualificat de "molt greu, que posa en risc la resta de la comunitat i sobretot les persones dels col·lectius de risc". Des de divendres, s'han tramitat 42 denúncies, amb alguns casos de reiteració. En concret, una persona denunciada dos dies seguits, aquest dimarts.

Castells agraeix a Salut l'arribada de professionals, que ha permès descongestionar el centre. Alhora, però, reclama un cop més l'arribada de testos massius al territori per tal de diagnosticar a tota la població de la Conca d'Òdena. "Som el territori que més ha patit, ens mereixem, doncs, que tant la Generalitat com l'Estat tinguin la mirada posada a la Conca i apliquin aquesta mesura que ens permeti fer una cartografia real del contagi" afirma. Pel que fa a la crisi laboral derivada de l'emergència sanitària, Castells celebra la
resolució publicada al BOE que garanteix la baixa laboral retroactiva des del 13 de març a tots els treballadors i treballadores de serveis no essencials, residents a la Conca d'Òdena amb llocs de treball fora del territori i que per tant no han pogut accedir al seu lloc de treball degut al confinament perimetral. "Queda una demanda no assolida, que és la de garantir també els drets laborals de treballadors i treballadores residents fora de la Conca d'Òdena amb llocs de treball dins del territori que va estar confinat" puntualitza.

Els equipaments sociosanitaris, l'altre front

Els batlles continuen preocupats per la situació dels centres residencials i sociosanitaris. El passat 21 de març ja es va demanar a la Generalitat un pla de contingència per aquests tipus d'equipaments que requereixen una atenció especial i són un focus important de vulnerabilitat. De la mateixa manera, l'alcalde d'Igualada ha explicat que des dels
ajuntaments del territori s'han concentrat tots els esforços possibles repartint testos i material de protecció rebuts de donacions d'empreses i de la Diputació de Barcelona, per tal que els professionals dels centres poguessin desenvolupar la seva feina amb seguretat. Tot i això, la situació d'aquests equipaments continua sent crítica i per això Castells remarcava que "necessitem molt més material, testos i personal. Fem una crida a la Generalitat perquè actuï a les residències, que és on viu la gent més vulnerable."

Més informació sobre el COVID19

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.