TORNAR

Comiat a 24 residents de Medicina Familiar i Comunitària de l'ICS Catalunya Central formats en plena pandèmia

Els professionals s’han format a la Unitat Docent de l’ICS a la Catalunya Central els últims quatre anys, dos dels quals de plena pandèmia. Ho han fet en el marc de la XI Jornada de Recerca i Docència celebrada a Montbui

Salut
Dimarts, 10 maig 2022. 08:01. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Divendres passat es va fer un acte de comiat a un grup de vint-i-quatre residents de Medicina Familiar i Comunitària de la Catalunya Central, que posaven punt final de l'etapa formativa. Una formació marcada per la pandèmia de la COVID-19. L'acte de comiat es va fer divendres passat a l'Espai Àgora de Santa Margarida de Montbui, on es va celebrar la XI Jornada de Recerca i Docència de l'ICS a la Catalunya Central, en què es van presentar diversos treballs de recerca.

L'acte va comptar amb la presència del batlle de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miquel Juárez; el coordinador docent de l'EAP Santa Margarida de Montbui, Josep Maria Sánchez; l'adjunta a la direcció del Servei d'Atenció Primària (SAP) de l'Anoia, Núria Carré, que van agrair i reconèixer la tasca duta a terme per part dels professionals durant els 4 anys de residència i també als seus tutors. També es va comptar amb l'assistència del degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol, que va impartir la conferència inaugural, amb què va destacar la importància de la recerca en el progrés científic de l'atenció a la salut i que "el futur de l'Atenció Primària ha de passar perquè els professionals s'apropin més a la comunitat". La gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l'ICS, Anna Forcada, va tenir cura de cloure la jornada destacant els aprenentatges assolits durant els dos anys de pandèmia que han viscut els residents i els ha encoratjat a no deixar mai d'aprendre. A la cloenda de la jornada també van intervenir Montse Vilarrubias Calaf, tutora de l'Anoia que va parlar en representació dels i les professionals que acompanyen residents durant els quatre anys; i el responsable de la Unitat Docent, Joan Deniel.

Durant la jornada es van presentar alguns dels treballs de recerca dels residents: la primera ponència ha estat sobre la "Incidència d'infeccions respiratòries en població pediàtrica a la Catalunya central els anys 2018-2022", de María José Macías; la segona, sobre les "Infeccions urinàries al municipi de Manlleu. Revisió de factors asocials i patògens causants. Any 2019", de Luís Castelo, Sílvia Cercas, Mariona Borràs, Viviana Braia i Andrea Margalef; la tercera sobre el "Xat Jove Anoia, com a eina per apropar els serveis sanitaris als adolescents", a càrrec de Victòria Garcia, que fa una aportació al projecte de recerca liderat per la investigadora Glòria Saüch; la quarta sobre la "Contaminació atmosfèrica a Osona. Què sabem, com estem i què hi podem fer?", de Roser Cabré, Martí Gil, Nagmeh Jafarinia, Felipe Rubio i Marta Szymanski; i l'última ponència ha estat l'explicació de la recerca "Canvi de presentació d'acenocumarol i educació sanitària per mantenir estable l'índex internacional normalitzat", d'Imma Cadafalch i Carmen González.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.