//Plugins sense CDN ?>

Ingredients per a 4-6 racions
3 albergínies mitjanes
2 pebrots vermells grans
4 patates mitjanes
2 tomàquets mitjans madurs
1 all
Sal iodada
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Julivert picat o orenga
Preparació
1. S’escalfa el forn a 200 oC.
2. Es netegen les hortalisses i es trauen les primeres capes de la ceba.
3. En una plata per a forn untada amb oli, s’hi col·loquen les cebes, els pebrots, el tomàquet, les patates i les albergínies. Es couen al forn durant uns 20 minuts. Passat aquest temps, es giren i es deixen coure uns 10 minuts més.
4. Es deixen refredar dins del forn i es pelen totes les hortalisses.
5. Les albergínies, els pebrots i els tomàquets es tallen a tires. S’hi afegeix l’all picat, dues cullerades soperes d’oli i un pessic de sal.
6. Les patates s’aixafen amb una forquilla i se salpebren.
7. Dins d’una plata d’uns 5 cm d’alçada, es va col•locant una capa de patata, una d’escalivada, una altra de patata i la darrera d’escalivada.
8. Es ruixa amb un raig d’oli i s’hi posa un polsim de julivert picat o orenga.
Suggeriment
- Es pot servir tant calent com fred.
- Es pot gratinar amb formatge o amb un allioli suau.
- Es pot servir com a primer plat o com a guarnició de peix o carn magra a la planxa.
Canal Salut. Generalitat de Catalunya