TORNAR
PUBLICITAT

Sospita de 2 casos de listeria a la Catalunya Central

Espai patrocinat per

S’ha comprovat que a Catalunya no s’ha distribuït el producte afectat

Salut
Dimarts, 20 agost 2019. 18:56. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats autònomes d’Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-La Manxa i les Illes Canàries, que hagin consumit carn entatxonada de la marca “La Mechá” i que tinguin alguna simptomatologia, que vagin al seu centre d’atenció primària de referència.

PUBLICITAT

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut aquest migdia la notificació d’una sospita clínica de dos persones que estarien possiblement afectades per listeriosi (Listeria monocytogenes) i que estarien relacionades amb el brot ocorregut a Andalusia pel consum de carn entatxonada (en castellà, ‘carne mechada’).
Es tracta de dues persones d’una mateixa família resident a la Catalunya Central, que va rebre la visita d’un altre familiar procedent de Sevilla. Aquest familiar els va portar carn entatxonada envasada de la mateixa marca causant dels casos a Andalusia i totes tres persones la van consumir. Dies després del consum, els dos residents a Catalunya van patir els primers símptomes, principalment lleus com diarrees, febre i dolor a les articulacions, dels quals ja estan recuperats. No obstant això, el familiar que va dur la carn a Catalunya va haver d’ingressar a un hospital a Sevilla –i encara hi continua-, un cop va retornar a Andalusia.
Els dos casos de la Catalunya Central estan ara en fase de sospita clínica d’infecció i en els propers dies es confirmaran o es descartaran, en funció del que concloguin els resultats de les analítiques pertinents efectuades.
 
Retirada de tots els lots de carn entatxonada
L’Agència de Salut Pública de Catalunya va rebre la notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries andaluses, de tots els lots de carn entatxonada marca La Mechá, fabricada per l’empresa sevillana MAGRUDIS SL, associada al brot d’Andalusia.
L’empresa andalusa MAGRUDIS SL està fent efectiva la retirada del mercat del producte implicat. D’acord amb la informació rebuda, el producte i lots afectats són: d’una banda, carn entatxonada de la marca “La Mechá”. Es considera afectat tot el producte fabricat des del mes de maig, atès que la data de caducitat és de 3 mesos. De l’altra, els lots distribuïts a les comunitats autònomes d’Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-La Manxa i les Illes Canàries.
Com a resultat de les actuacions de control oficial realitzades per l’ASPCAT, s’ha comprovat que a Catalunya no s’ha distribuït el producte afectat.
Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats autònomes esmentades, que hagin consumit el producte indicat anteriorment i que tinguin alguna simptomatologia, que vagin al seu centre d’atenció primària de referència.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.