TORNAR

El 2023 es van presentar 25 denúncies per fets motivats per l'odi i la discriminació a l'Anoia

societat
Divendres, 15 març 2024. 09:26. Redacció AnoiaDiari.

Els Mossos d'Esquadra van instruir durant el passat 2023 un total de 25 fets denunciats per delictes d'odi i discriminació a l'Anoia, amb un total de 27 víctimes afectades.

L'LGTBI-fòbia és l'àmbit que va concentrar més denúncies, 11 –amb 13 víctimes–, seguit pel de les motivacions d'origen ètnic, nacional o racial, amb 8 fets denunciats, el d'orientació política, amb 5 denúncies i el sexisme, amb 1 fet denunciat.

Al conjunt de Catalunya, durant el 2023 es van investigar 761 fets, dels quals el 37% corresponen a l'àmbit de la LGTBI-fòbia, seguits dels relacionats per motivacions racistes (35%), els d'orientació política (13%) i els vinculats a la islamofòbia (4,7%). Un total de 984 persones van denunciar ser víctimes, ja sigui per la seva orientació sexual, origen, condició política i religió, entre altres àmbits. Un 10% eren menors d'edat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.