TORNAR

51 pisos pastera a Igualada

L’informe anual elaborat per Igualada Inclusió recull les principals dades referents a acció social corresponents a l’any 2010

societat
Dijous, 2 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada ha presentat els resultats de l’informe que s’elabora des dels serveis d’inclusió on hi apareixen dades reveladores sobre la situació de la part més desafavorida de la societat igualadina.

Joan Torras

Igualada és una ciutat amb una taxa de mortalitat molt baixa en comparació amb d’altres capitals de comarca, amb 7,49 morts per cada 1.000 habitants se situa lluny de les 15 per mil considerat ‘normal’ segons els paràmetres de la Generalitat. Aquest fet provoca que a la ciutat s’estigui invertint la piràmide generacional: ‘Actualment hi ha més persones de més de 65 anys que menors de15 anys’, afirma Joan Torras. A més a més hi ha un total de 1.128 persones de més de 85 anys.

Menys estrangers estracomunitaris

Actualment, la ciutat està rebent més immigrants de la resta de l’Estat Espanyol que no pas extracomunitaris i, en general, l’arribada d’immigrants ha experimentat un important retrocés: ‘del 30% en els darrers anys’ segons explica el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones.

553 beneficiaris de la RMI

Els casos referents a mancances econòmiques durant l’any 2010 van suposar un 35% del total i van ser prop de 3.698 en total. De les persones ateses, només un 4% reconeix no tenir cap ingrés i un 20% admeten tenir ingressos, però no els suficients.

Pel que fa a la Renda Mínima d’Inserció (RMI), es van tramitar 196 expedients que van revertir en un total de 553 beneficiaris, fet que suposa un increment del 75% entre 2008 i 2010. A més, també s’han pogut canalitzar ajudes a través del Banc de Queviures on, en col·laboració amb entitats com Càritas i Creu Roja, es van fer 2.100 repartiments de cistelles d’aliments i productes bàsics per a la llar, que van rebre una mitjana de 176 persones cada setmana. En total, 540 persones van rebre ajuda d’aquest Banc de Queviures.

Economia submergida

Pel que fa a la problemàtica laboral, aquests casos van ser 2.343 i van suposar un 22,5% de tots els atesos. De les conclusions que se’n poden treure, preocupa especialment el fet que en un 10% d’aquests es va detectar la percepció d’ingressos per feines dins l’economia submergida i que un 40% no percebia ja cap tipus de subsidi. Com a reacció a la destrucció d’ocupació, els serveis socials van impulsar diferents accions d’inserció laboral, que van beneficiar 2.298 persones.

Pisos pastera

Un altre element preocupant que revela l'informe és l'increment dels pisos amb més de 10 persones sense cap tipus de parentiu entre elles. D'aquesta manera s'ha passat dels 25 pisos amb aquestes condicions comptabilitzats l'any 2009 als 51 l'any 2010.


4 Comentaris

M

Marc R.

3 de febrer 2012.07:17h

Respondre

i aquest és el principal problema?! bé, de fet potser no és el principal, però si que és el mateix que tindran aquells ”amb noms igualadins” (tela marinera el cmentari de la... Llegir més ”igualadina”) que marxin a l’estranger a buscar-se la vida per culpa del que sí que és el principal probelma. Jo, si fos aquest senyor de l’ajuntament, em dedicaría més aviat a comptar quantes empreses han tancat en els últims quatre anys

m

montse

igualada

2 de febrer 2012.17:38h

Respondre

Jo crec que el millor seria que l’Ajuntament quan algú anés a empadronar-se, obligués d’anar-hi el propietari de l’inmoble i el llogater. Així segur que s’acabaria el frau d’haver-hi... Llegir més 10 o més inmigrants empadronats en un pis. Ja està bé la broma.

i

igualadina

2 de febrer 2012.09:06h

Respondre

Jo puc assegurar que aquest no és un cas aïllat. Constantment m’han arrivat cartes, o factures de telèfons, a la meva bustia amb noms no precisament igualadins.Això vol dir que han donat com a... Llegir més seu un domicili que no ho es.
En alguns pisos centrics, de una o dues habitacions.a on teòricament viu una sola persona solen haver-li almenys 5 0 6, per les veus que es poden sentir fins i tot des del carrer. Crec que els amos dels pisos fan la vista grossa, o son uns inocents.

J

Joan

IGUALADA

2 de febrer 2012.08:08h

Respondre

Sóc propietari d’una casa on hi havia formalitzat (i vençut fa mesos) un contracte de lloguer a 2 persones. El cas és que -sospitant irreguralitats- vaig adreçar-me a l’Ajuntament d’IGD i... Llegir més vaig quedar-me parat en observar que en un pis totalment buit d’ençà la mort de la meva mare hi tenia -almenys administrativament- 6 residents. Resulta que el sistema aplicat és que la propietat autoritza al llogater i aquest -alhora- només exhibint el contracte de lloguer pot dir que conviuen amb ell X persones. Ignoro quin és el criteri d’adscripció (familiaritat, amistat, ...) però fins una criatura entendrà que l’exigència d’exhibir un contracte -no es demana compulsat ni verificació de cap mena- (ah! i un rebut de subministraments -aigua, llum o gas-) és ’molt tova’ i més quan al propietari no se li comunica res. Es creieu que aquest procedir el fa ciutadania (majoritariament estrangers) per estar legalment anotats al cens? Que en som de ximples!!! Un cop empadronats poden accedir legalment a tot tipus d’ajuda. Insto a TOTHOM que hagi tingut algú llogat a que verifiqui si té ’motxiles’. Els estem pagant entre tots. PISOS PASTERA? Sr. Torra, no siguem tant innocents. Ens estan fent ’el llit’ cada dia i nosaltres ho ’detectem’ quan el sistema en veu un excès (10 potser?). No és de rebut que un pensionista hagi de presentar regularment fe de vida (presentant-se al Banc o al Notari) i que per altres ajuts facilitem tant el tràmit que estem afavorint totalment el frau.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.