//Plugins sense CDN ?>
L'actuació ha consistit en la remodelació i millora del sistema d'aportació d'aire al procés biològic. Fa deu anys que l'estació està en funcionament.
Han acabat els treballs per resoldre els problemes de sorolls i olors provinents de la depuradora de Vallbona d'Anoia. El dijous, l'alcalde de Capellades, Aleix Auber i del regidor Salvador Vives, acompanyat d'un tècnic de l'ACA i un representant dels veïns, van ser a la planta per veure de primera mà com funcionen les mesures aplicades per resoldre els problemes.
S'ha fet la substitució dels difusors d'aire a les dues línies de tractament, el canvi de les bufants per equips bassats en levitació electromagnètica que ofereixen un nivell mínim d'emissions acústiques, s'ha millorat l'aïllament de l'edifici de bufants amb la instal·lació de portes insonoritzades, s'han aïllat també les canonades de distribució d'aire.
Així mateix, s'ha modificat el programari de control de l'aireació i s'han fet canvis de procés que també han contribuït a la reducció d'olors. Segons l'agència, l'increment de l'activitat industrial a la zona com a símptoma de la recuperació econòmica va provocar un increment de les necessitats d'aire per assolir una correcta qualitat de l'aigua tractada. Aquest augment d'aire i alguns canvis en el entorn de l'EDAR van propiciar que l'increment de soroll fos audible des de la població de Capellades. Les millores descrites han adequat les instal·lacions a la demanda actual sense afectar negativament el seu entorn.
La planta va entrar en servei el 2008 i saneja les aigües residuals de Vallbona d'Anoia, Capellades, la Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt. Té capacitat per tractar 7.592 metres cúbics cada dia, el que equival a una població de 45.552 habitants. L'aigua sanejada es retorna al riu Anoia i contribueix a la seva
millora mediambiental.