TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

L'AFA del Garcia Fossas alerta que és inviable "compartir espai amb altres activitats" en el moment actual

L’Ajuntament recorda que es va oferir la Casa de la Cultura com a espai alternatiu, però que no es van fer les obres a temps

societat
Dimarts, 15 setembre 2020. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'associació que reuneix pares, mares i familiars dels alumnes posa el crit d'alerta davant una situació que s'allarga des de fa anys: l'edifici acull també el Centre de Recursos Pedagògics. Malgrat les repetides peticions que es traslladés aquest servei ("fa una feina lloable, però no ha de ser el seu espai"), el Departament es fa l'orni, segons l'entitat.

PUBLICITAT

La coexistència en el mateix edifici de l'Escola Garcia Fossas d'Igualada i el Centre de Recursos Pedagògics de la comarca ve de fa anys, des de la reforma del col·legi. L'Associació de Familiars d'Alumnes (AFA) del centre  feia públic aquest dimarts la seva indignació perquè ni tan sols en la conjuntura actual s'hagi resolt aquesta situació. En declaracions a AnoiaDiari, representants de l'entitat assenyalen que "la llei diu clarament que un edifici que acull una escola ha de ser només per a l'escola. Aquí, en canvi, hi ha són persones alienes al centre. Fa temps que ho avisem, que hi ha gent que comparteix espai amb l'escola." Ara, després de totes les mesures preses per limitar que el coronavirus s'encomani a les escoles, es mostren indignats perquè encara no s'hagi arranjat el tema.

Segons l'AFA, "hi ha gent que ve al Centre de Recursos Pedagògics i no coneix l'edifici. Passen per diferents espais. Això ja era un problema, però ara és un risc també." Han demanat la mediació de l'Ajuntament, que per la seva part va proposar, com a alternativa, la Casa de la Cultura, al carrer Sant Carles, però la irrupció de la pandèmia ha fet impossible que s'enllestissin les obres. El consistori admet que "no hi haurà solució immediata" i que s'estudia la manera "de tenir una entrada diferent per al Centre de Recursos." 

El temps que s'ha tardat a prendre una decisió és un motiu d'indignació per part de l'AFA: "la conselleria sabia que existia aquest problema". Ressalten que "tot i que la llei diu que una escola no pot ser per una altra cosa, es van donar llargues a la situació. I des de fa mesos, tot i la situació de la COVID-19, que feia els canvis més necessaris que mai, no han fet res, tampoc."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.