TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament afirma que no podia mantenir Montxic "només per a nou famílies del Nucli Antic"

Teo Romero creu que l’ampliació del centre de dia tindrà molt més retorn social

societat
Dissabte, 20 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde montbuienc ha comparegut davant els mitjans aquest divendres per confirmar que tancarà la llar d'infants Montxic, al Nucli Antic. Davant la mobilització dels pares, ha acusat a l'oposició de fer demagògia. S'hi ubicarà una ampliació del centre de dia que "duplicarà la seva capacitat.  Hi ha una demanda existent de places d'atenció diürna a la gent gran i, a la vegada, la disminució continuada del nombre de nens matriculats a la llar d'infants fins ara ubicada al Nucli Antic"

PUBLICITAT

L'alcalde de Montbui Teo Romero va brandar xifres per justificar el tancament de la llar d'infants Montxic. En una roda de premsa, adduïa "l'alt cost econòmic" per mantenir l'equipament "davant una demanda que ha baixat". El pilar principal de les seves argumentacions és que Montxic, amb 30 places, "només tenia 15 inscripcions, de les quals només nou eren famílies que resideixen al Nucli Antic". El socialista afirma que costava cada any a l'Ajuntament 125.000 euros.

Una imatge d'arxiu de la llar, que es convertirà en centre de diaEl batlle també va apuntar contra la Generalitat per "la supressió dels 1.800 euros d'ajuts per cada plaça a les llars d'infants". L'administració Mas va rebre de valent de part de Romero que assenyala "deuen quatre milions d'euros, no han fet el centre de dia que van prometre al Nucli Urbà i van deixar de subvencionar el cost de les llars d'infants, cosa que ens ha obligat a tancar Montxic".

Segons les xifres de l'Ajuntament s'ofertaven aquest curs 170 places públiques de llars d'infants de 0 a 3 anys i "un cop tancat el període de matriculació només hi havia matriculacions de 102, un fet que agreuja la tendència a la baixa dels darrers anys". Com a botó de mostra, Romero assegura que "al curs 2009-2010, les places eren més de 170, i es van cobrir al 100%. A partir d'aquell curs, els infants matriculats han anat baixant". La compensació per al Nucli Antic que proposen és el centre de dia que "podria a passar a tenir 50 places ben properament". L'Ajuntament parla de "canvi d'usos socials que permeti assumir la forta demanda existent de places de centre de dia". 

"Cost triplicat"

Segons un estudi econòmic de la batllia, "cada plaça de llar d'infants a l'Estel té un cost per a l'Ajuntament de Montbui de 914 euros; a la llar Santa Anna aquesta despesa per plaça és de 1.200 euros; mentre que la despesa per plaça a la llar d'infants Montxic es dispara fins el 3.126 euros". Romero subratllava davant els mitjans que les despeses generals com els sous de les educadores, electricitat, aigua, gas, telèfon, "feien que l'equipament, amb pocs nens, fos econòmicament inviable". Conclou que "cada plaça a la llar d'infants Montxic triplica el cost de les places a les llars d'infants del Nucli Urbà".

Brandant els números del període de matriculació, l'alcalde afirmava que "la Montxic presentava a dia d'avui 15 alumnes matriculats, dels quals només 9 corresponen a famílies que viuen estrictament al Nucli Antic. La Llar d'Infants Santa Anna té 26 alumnes matriculats i la Llar d'Infants L'Estel 61. 102 alumnes en total, que queda molt lluny dels 170 ofertats en principi".

El govern montbuienc manté que el centre de dia "té molt més retorn social" i compta "amb més demanda", mentre que part de la demanda de Montxic "era de persones que no pertanyen al nostre municipi". "Estem encantats que gent d'altres punts de la comarca utilitzi els nostres serveis, però era qüestió de prioritzar" afegia l'alcalde.

PUBLICITAT

10 Comentaris

J

Jaume

Sta Margarida de Montbui

23 de juny 2015.13:38h

Respondre

Potenciar les grans infraestructures, els espectacles massius... i retallar en educació tancant llars d’infants em recorda més aviat èpoques bastant fosques de la nostra història.... Llegir més #salvemelMontxic #montbui #pucpagarBauteperoqueesfotinenelsnens #poquesganes #castigarealsquenoemvotin

J

Jaume

Sta Margarida de Montbui

22 de juny 2015.13:21h

Respondre

Quina colla de mentides que arribeu a publicar si feu cas de tantes dades enganyoses. Ara resulta que cal recórrer a les famílies que resideixen a Montbui i les que no? Quan les famílies que no... Llegir més resideixen al municipi han salvat del tancament no ha venut les dades així, no? Sabeu un dels motius de la baixada de la matrícula? Ja fa tres anys que cada vegada que hem intentat matricular als nostres fills ens han dit que no sabien si podrien obrir per manca de matrícula, a la vegada que no oferien places al grup zero. La gent es va cansant i prefereix assegurar la matrícula a una llar d’una altra localitat davant la incertesa, ja sigui una llar concertada o municipal. Jo sé de què parlo, ho he patit cada any durant aquests darrers cursos. Han intentat fer el joc cada any a veure si les matrícules baixaven a 0 o a un número proper a 0. Com que no se n’han sortit han tirat pel dret, però clar, en campanya electoral no han estat valents de dir-ho, no fos cas que algú que els vota ho trobés injust i deixés de votar-los, o no fos cas que els altres partits polítics treguessin aquest tema en campanya, o no fos cas que els pares afectats es mobilitzessin durant la campanya, o no fos cas que... perdessim la majoria absoluta (de regidors, clar, no pas de vots... maleït Hondt i la seva llei).

S

Sílvia

Igualada

22 de juny 2015.00:20h

Respondre

Al Montxic podrien implantar això:
http://m.ara.cat/mon/estats_units/residencia-avis-escola-guarderia-nens-nenes-primaria-ancians_0_1379862225.html

G

GiJ

montbui

20 de juny 2015.14:05h

Respondre

Com podem tenir al capdavant d’un poble uns representants que no escolten les veus del poble?
Com pot ser que es prioritzin equipaments de dimensions i embargadures previstes per centenars de... Llegir més persones que mai omplirà, davant espais relativament petits i que podrien estar plens durant onze dels dotze mesos de l’any?
Com pot ser que posem com a raó de tancament la despesa de calefacció elevada del montxic ( entre altres) . i és que escalfar altres equipaments més grans es més barat?
Com pot ser que ens qüestionem si es rentable o no mantenir una llar d’infants? Es que hi ha alguna biblioteca rentable,es rentable el montaqua,és rentable el montàgora....? Ens hem begut l’enteniment? Els serveis bàsics dels ciutadans no hi són per fer negocis ni per omplir-nos les butxaques! Cedir un espai a una empresa privada per posar un centre de dia SI. Vergonyós senyor alcalde i companyia, VERGONYÓS.
Com pot un govern municipal deixar un poble sense serveis públics? És que no paguem prous impostos?
Com pot ser que ens preocupem tant per l’ús de persones d’altres municipis dels serveis municipals...a cas sortirien els números si tota aquesta gent deixes de fer-ne ús? Ja podem plegar doncs.
Ens hem preocupat de mirar les persones que gaudeixen del montaqua,estel,sta.anna, montagora, que no siguin del municipi? O sols el que preocupa es la gent ’forastera’( i no m’agrada fer us d’aquesta paraula) que va al montxic...perque si es aixi, ja podem començar a mirar la procedència dels cinquanta avis que esperen per poder entrar al nou espai del poble ’montgran’.... Seria malpensar que gestionant-ho la clinica sant josep hi haguessin avis d’igualada?....montxic nomes hi ha nou families residents al nucli antic...quina llastima...montgran quants avis hi ha residents al nucli antic??
Cada cop la fem/diem més grossa senyor Teo.

P

Pau

Montbui

20 de juny 2015.12:03h

Respondre

Hi ha una dita castellana que diu, ”SE PILLA ANTES A UN MENTIROSO QUE HA UN COJO”...

No hi ha cap justificació raonable i social per tancar una Escola i despatxar a les seves Educadores ho... Llegir més vengui com ho vengui aquest covard.

Els malabars de les xifres que dona no corresponen al que és publica a la web de l’Ajuntament... és increïble que desconegui la capacitat de les llars d’infants... però encara ho és més que digui que el cost de mantenir obert Montxic sigui el global de les 3 llars d’infants ... quan el que ha fet a estat prioritzar festes i concerts i retallar en Educació.

QUE FARÀ SI DESPRÈS DE TANCAR MONTXIC TENIM UN BOOM DE NATALITAT?

Totes les obres faraòniques que ha fet per transformar el nostre municipi, i que assegurava que no costaven un sol euro als seus ciutadans (TOT SUBVENCIONAT AL 100%) al llarg dels seus mandats resulta que ara son INSOSTENIBLES !!!

Tancarà MONTAQUA, MONTÀGORA o seguirà maquillant la comptabilitat per seguir enganyant als seus ciutadans?

POTSER ARA TOCA DEMANAR RESPONSABILITATS PENALS PER LA PÈSIMA GESTIÓ DELS NOSTRES IMPOSTOS, I COM ENS HO RETORNA EN SERVEIS DE PRIMERA NECESSITAT COM ÉS LA LLAR D’INFANTS !!!

V

Veïna

Montbui

20 de juny 2015.11:13h

Respondre

Per aquest curs hi havia 15 matrícules, no 9 com diu la notícia.

J

Joana

Santa Margarida Montbui

20 de juny 2015.10:57h

Respondre

Seria molt interesant, si tinguesin la valentia de entrevistar en relació amb aquest cas, també als pares afectats per la decisió del alcalde de Santa Margarida de Montbui, tota vegada que la... Llegir més informació que donen es molt sesgada ja que només reflexa el punt de vista d’ell.
Gracies.

l

laia

montbui

20 de juny 2015.09:15h

Respondre

Amb aquest tancament realment que ens estalviem?
Suposo que les educadores continuen treballant i el que es farà es traslladar-les de centre? o se’ls acomiada?
Que ens estalviem nomes les... Llegir més despeses generals? electricitat, aigua, gas, telèfon?
Això de les despeses crec que es una mala ”escusa”, per ”regalar” un espai municipal a una empresa privada perque faci negoci.

R

Rosa

Montbui

20 de juny 2015.08:33h

Respondre

1. Sabiendo que de media este mes han ido 10 personas por película y sesión a los cines Mont-Ágora, y el 25% era foráneo de Montbui, ¿Cerrara también los cines por que no se pueden... Llegir més mantener?

2. Sabiendo que Mont-Aqua ha sido deficitario en 2014 con 120.000€ y gran parte de los usuarios no son de montbui ¿Cerrara también el complejo deportivo de Mont-Aqua?

3. Sabiendo que no se puede mantener una llar d’infants porque no hay presupuesto, ¿Dejara de hacer conciertos cada cuatro años valorados en 50.000€ aproximadamente?

4. Sabiendo que no se puede mantener una llar d’infants porque no hay presupuesto, ¿Se eliminara o reducirá el presupuesto municipal de 130.000€ en dietas?

N

NM

Santa Margarida de Montbui

20 de juny 2015.07:56h

Respondre

Montbui nucli antic. El poblet més desgraciat de la comarca. Un poble on es treuen pocsc vot no interessa a l’alcalde. Tenim la mala sort de no combregar amb el socialisme actual.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.