TORNAR

L'Ajuntament de Capellades executa noves millores en el subministrament d'aigua

Des de principis del 2017 s’han substituït els elements més antics de la xarxa d’abastiment

societat
Dijous, 21 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els operaris han revisat la bomba d'aigua del dipòsit de la Font Cuitora. Des d'ara, es comptarà amb un sistema de control per telemetria dels diferents punts de la xarxa.

Aquestes setmanes, el consistori capelladí executa noves millores en la xarxa d'aigua. En el pou de la Font Cuitora s'ha tret la bomba d'aigua per fer-li una revisió i instal·lar-hi una sonda que servirà per indicar el nivell en aquest punt d'extracció. L'actuació comportava risc de interrupció del subministrament però la celeritat de tot l'equip tècnic de la casa i empreses col·laboradores en executar les tasques en només quatre hores va fer que els dipòsits no exhaurissin les reserves i no es veiés alterat el subministrament d'aigua.

L'extracció de la bomba per part de la gruaLa sonda queda ara integrada com un element més dins el nou sistema Scada (Control supervisor i adquisició de dades) i per telemetria tots els punts actuals de la xarxa –el pou de la Font Cuitora, el dipòsit de la Garsa i el del Camí del Cementiri- estan enviant les dades a un servidor central. Aquest sistema de gestió i control modernitza les instal·lacions.

Des de fa dos anys es van engegar treballs  de millora, amb una important inversió econòmica que va permetre instal·lar nous arrencadors -variadors de les bombes d'impulsió- i substituir els obsolets armaris elèctrics existents. Els variadors permeten arrancar els motors de forma esglaonada i amb això s'aconsegueix una reducció important del consum d'energia elèctrica.
Totes aquestes intervencions han comportat diversos talls d'aigua, alguns imprevistos i altres programats. 

Les dades que s'obtenen ja de les diferents sondes, sensors de nivell, de caudal o de consum elèctric permetran avançar en l'anàlisi de més millores a la xarxa d'aigua actuals. D'altra banda, les alarmes d'avís instal·lades permeten actuar amb més antelació a l'equip tècnic municipal d'averies.

Els regidors d'urbanisme i infraestructures tecnològiques, Sergi Pérez i Jaume Solé, manifesten que "demanem disculpes per les molèsties que han anat ocasionant els diversos talls d'aigua, potser ni poden haver més. La tecnologia i les màquines poden fallar, però la voluntat de continuar invertint i modernitzant les infraestructures de la nostra xarxa municipal d'aigua és prioritària per tal que totes i tots sentin que aquest és un servei municipal, on tothom hi hem de posar la nostra ‘gota d'aigua'".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.