TORNAR

Masquefa alerta que s'ha engegat l'ampliació de l'abocador "sense que el projecte estigui aprovat"

El consistori denuncia la tala d’un miler d’arbres sense que s’hagin resolt les al·legacions a l’obra

societat
Dimecres, 20 febrer 2019. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Continua la tensió entorn l'abocador situat a Can Mata, als Hostalets de Pierola. L'Ajuntament de Masquefa manté que el projecte està fora de la normativa. 

El consistori masquefí ha denunciat públicament "l'execució de diverses tasques de tala de vegetació a l'abocador de Can Mata". Segons fonts del consistori, l'actuació "hauria afectat a un miler d'arbres i que suposaria l'inici dels primers treballs del projecte d'ampliació d'aquest equipament promogut per l'empresa CESPA Gestió de Residus, S.A". Des de Masquefa recorden que "el pla no ha estat aprovat definitivament i que aquest es troba subjecte al plec de 32 al·legacions de caire formal, urbanístic i mediambiental que els ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l'Anoia van presentar a finals del mes de novembre de 2018 sol·licitant als organismes gestors el replantejament de l'ampliació de l'abocador de Can Mata".

Segons Xavier Boquete, batlle masquefí, "un dels objectius de les al·legacions anava encaminat justament a preservar la pineda, la flora i la fauna que en aquest moment s'està destruint amb la desforestació que hem detectat. Si ens donen la raó en les al·legacions, qui tornarà a fer créixer els pins? Reclamem l'aturada dels treballs i explicacions de manera urgent davant aquesta intervenció que s'està efectuant sense que el projecte estigui aprovat".

Les primeres tales d'arbres atien la polèmicaAra, l'Ajuntament masquefí obre les vies administrativa, judicial i política per abordar el conflicte. Amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori, s'han engegat diferents accions per exigir el tancament de l'abocador de Can Mata. Entre elles, l'inici d'un procediment contenciós administratiu amb el consistori d'Hostalets de Pierola davant la reiterada manca de resposta als requeriments sol·licitats al consistori hostalenc pels episodis d'incendis ocorreguts a la instal·lació al llarg dels darrers anys, així com la reiteració en les males olors que pateixen els veïns de Masquefa; l'aprovació d'una moció unànime en favor del tancament de l'abocador de Can Mata; la presentació del plec d'al·legacions per aturar la tramitació del projecte d'ampliació de l'equipament; o l'inici d'un procés de recollida de firmes; a través del qual, fins aquest mes de febrer, ja s'han aconseguit més de 2.000 signatures veïnals reclamant la clausura de la instal·lació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.