TORNAR

Els Hostalets acusa a Piera i Masquefa de "voler més compensacions econòmiques" per l'abocador

El govern hostaletenc titlla d’”errònies” les informacions sobre l’ampliació de l’abocador

societat
Divendres, 30 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una setmana després que els ajuntaments veïns de Masquefa i Piera, junt al Consell Comarcal, presentessin al·legacions per l'ampliació de l'abocador, l'Ajuntament dels Hostalets ha dit la seva. Asseguren que "les informacions no es corresponen amb la realitat" i que és una estratègia dels altres ajuntaments per rebre més contraprestacions econòmiques.

L'Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha replicat a les al·legacions que la setmana passada van presentar Piera, Masquefa i el Consell Comarcal als canvis que es plantejaven a l'abocador de Can Mata. L'equip de govern que lidera Daniel Vendrell observa "que no és la primera vegada que des d'algun poble veí s'exerceixen pressions per tal d'obtenir més millores econòmiques. Va passar amb el capítol d'olors, i ara és el moment d'una ‘ampliació' que no es tal, sinó la posada en explotació d'una cel·la ja prevista i aprovada fa anys". L'Ajuntament dels Hostalets de Pierola prega als consistoris veïns que "informin amb el rigor i exactitud a la que estan obligats els servidors públics". A més de les al·legacions, tant Piera com Masquefa van exigir la setmana passada que "s'avancés en el tancament de l'abocador" i lamentaven que "la comarca ja fa temps que ha complert sobradament amb la seva quota de solidaritat". 

Imatge d'arxiu de l'abocador hostaletencDes del consistori afirmen que "restem oberts a qualsevol persona o institució que vulgui consultar la informació corresponent al dipòsit controlat de Can Mata o l'Ecoparc 4 de Can Mata, fet que fins al moment no han realitzat els ajuntaments de Masquefa, Piera o el Consell Comarcal de l'Anoia". Afegir que la Generalitat de Catalunya, que és qui finalment va aprovar la qualificació dels terrenys per tal de donar cabuda a les instal·lacions actuals, disposa -evidentment- de tota la informació correctament expedientada i a l'abast de qualsevol ciutadà o institució. L'Ajuntament dels Hostalets de Pierola "prega, especialment a les institucions, fer un ús correcte de la informació per tal de no expandir informacions inexactes i errònies".

En un comunicat, l'Ajuntament hostaletenc assegura que s'ha sotmès a informació veïnal la sol·licitud de modificació substancial de l'autorització ambiental integrada, promoguda per l'empresa Ferrovial Servicios S.A per tal d'explotar una nova cel·la al dipòsit controlat de residus de Can Mata seguint la normativa vigent". Consideren que les argumentacions expressades per alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal i l'alcalde de Piera són "profundament errònies, infundades i no es corresponen amb la realitat del que s'està tramitant" i que volen confondre la ciutadania. 

Remarquen que "en cap cas es tracta d'una ampliació de l'activitat, sinó de l'obertura d'una nova cel·la dins de l'àmbit previst i aprovat l'any 2006, i que ja preveia la posada en marxa d'aquesta cel·la. El pla, aprovat en el seu dia, va donar lloc – entre d'altres activitats- a la construcció de l'Ecoparc4, que dóna treball a vàries famílies dels Hostalets de Pierola, Piera i Masquefa, i també als nombrosos avantatges econòmics que gaudeixen els Ajuntaments de Masquefa i Piera, entre d'altres".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.