TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada incorpora quatre vehicles elèctrics a la seva flota

Dos dels turismes adquirits, els Renault Zoe, tenen una autonomia del 500 quilòmetres

societat
Dissabte, 27 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Són vehicles 100% elèctrics i s'afegeixen als que ja hi ha, que es van començar a adquirir el 2016. Al mateix temps, l'Ajuntament ha donat de baixa diversos vehicles amb motors de combustió.

Igualada amplia la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan e-NV-200. El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, explicava que la mesura s'ha adoptat "a partir de la necessitat de nous vehicles per a la Brigada Municipal, atès l'envelliment de la flota", i del compromís adquirit per l'Ajuntament amb la signatura del Pacte d'Alcaldes l'any 2008, i amb el Programa Municipal d'Adaptació al Canvi Climàtic i seguint els objectius del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Els nous vehicles són 100% elèctrics i porten vinilat un logotip que ho acredita. En la mateixa operació, s'han donat de baixa sis vehicles amb motor de combustió de més de deu anys d'antiguitat, amb el corresponent estalvi en reparacions, ITV i assegurances, a més de la millora mediambiental que suposa. Vives recorda que el 2016 l'Ajuntament va comprar els dos primers vehicles elèctrics: dues furgonetes Nissan e-NV200; posteriorment es va incorporar una Renault Kangoo Z.E i a principis del 2018 es van adquirir tres motocicletes elèctriques Torrot Muvi L3.

Les Renault Zoe tenen una autonomia de 500 quilòmetres i els Nissan e-NV200 són "vehicles molt adaptats a la feina de la Brigada Municipal". L'edil ressalta que "el govern de la ciutat aposta fermament pel vehicle elèctric, atesos els seus beneficis mediambientals i de mobilitat urbana, fet que afegeix uns beneficis potencials molt importants per a la ciutat i per als seus habitants". Conclou que "aquesta tecnologia ens conduirà cap a una societat més eficient, mediambientalment més neta i sostenible, i tècnicament capdavantera en un món globalitzat com l'actual".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.