//Plugins sense CDN ?>
El conflicte obert entre l'Ajuntament i diferents col·lectius per la presència d'adhesius a la via pública ha encetat un nou front amb la identificació d'una activista per part de la policia, després que aquesta persona enganxés adhesius a diverses plaques de carrers. El consistori manté que "cal fer complir les ordenances i per això es va portar i es va aprovar una moció en aquesta línia al ple municipal".
La identificació d'una persona per enganxar adhesius sobre diverses plaques de carrers el passat 8 de març, amb els que es reclamava anivellar la presència d'homes i dones en el nomenclàtor igualadí, ha provocat una campanya a les xarxes. El govern d'Igualada va anunciar ja fa unes setmanes que -després de les pintades aparegudes als carrers en diverses mobilitzacions i la presència d'enganxines fora de l'espai delimitat- engegaria una política de "tolerància zero". Respecte a la identificació per part de la policia local, a domicili, d'una jove, el govern subratlla que "defensem una tolerància zero amb l'incivisme, especialment pel que fa a cartells i pintades a l'espai públic, la retirada dels quals costa molts recursos al consistori al cap de l'any".
El segon tinent d'alcalde Jordi Pont es manifestava respecte a les accions derivades de la manifestació fa dues setmanes en contra del desallotjament de l'Espai pels Somnis que "no podem estar destinant recursos per necessitats ordinàries de neteja una vegada més per resoldre actes d'incivisme. És correcte manifestar-se, però no carregar la factura al ciutadà igualadí" i que totes les façanes malmeses són "feina per als serveis de neteja municipals".
Sr. Juan va usted muy equivocado conmigo, yo soy aún de aquellos primeros demócratas de la transición que empapelábamos las paredes de la ciudad en los años 75 -80, pero que en un momento dado... Llegir més nos dimos cuenta de que lo que hacíamos era más el gamberro que una actuación política o reivindicativa, por lo que nos pusimos de acuerdo todos que esta manera de actuar debía cambiar.
Desde entonces (año 85 más o menos) los carteles engomados en unas tablas de madera o cartón se han venido colgando de farolas y arboles, y es verdad que la ciudad parece empapelada durante las campañas electorales, pero al cabo de unos días se retiran los carteles sin que nadie haya sufrido ningún daño en la fachada de sus casa ni en el mobiliario urbano.
Sr. Juan no se que hizo la Sr. Forcadell, pero una cosa es empapelar y pintar paredes y otra muy distinta colgar carteles en las farolas de la manera que le he descrito anteriormente. Yo estoy de acuerdo en colgar carteles, no en pintar paredes y esto señor mio no es utilizar ninguna doble vara de medir como usted pretende dar a entender.
Igualada
18 de maig 2016.18:31h
Precisament, senyor Ramon F. el que van fer aquestes persones/col·lectiu va ser ”enganxar adhesius sobre diverses plaques de carrers el passat 8 de març, amb els que es reclamava anivellar la... Llegir més presència d’homes i dones en el nomenclàtor igualadí”: ni pintades, ni façanes de veïns ni res de ”gamberrades” com ha dit, només activisme polític, social i ètic.
De nou, una llei (ordenança) passa per sobre de les injusticies o de les postures antiètiques, és a dir, respectar l’ordenança en comptes de pensar que Igualada té manca d’igualtat (i això que el govern ha impulsta, junt amb la MICOD, tot un seguit de mesures per realitzar polítiques de gènere per assolir la igualtat entre gèneres....)
=ada
18 de maig 2016.18:53h
Els cartells si que es retiren, pro queden totes les brides que els aguanten i l’ajuntament no els hi diu res. Sols cal passejar pels carrers que pengen els posters electorals i encara es veuen.
Sr Ramon F, y Sres del Gobierno Municipal.
Donde estaban ustedes ?, cuando, la excelentisima Presidenta del Parlament de Catalunya, Sra Forcadell, venia a Igualada a dar sus Mitines de exaltacion... Llegir més Patriotica, y”empapelaba” todas las farolas del Paseo j Vergaguer,
Quizas en la playa?, como algun ”hombre de Paz, que ahora es recibido en el parlament, y que en en ”dias historicos”, tambien se iba a la playa.
Ustedes de civismo poco, como mucho, doble bara de medir!!!!!!
VERGONZOSO!!!!!!!
Penso que tinc una proposta que pot ser admesa per tothom, inclús per el Ramon i la Marta.
Si hi ha un grup d’activistes que volen fer reivindicacions, i sobretot si aquestes les pretenen fer... Llegir més en forma de pintades a les façanes de les cases...., que les facin a la façana de casa seva, si son cinquanta, dons cinquanta façanes pintades, si en son cent, dons cent façanes pintades i així succesivament. Això si, posant-t’hi un cartellet adreçat a la brigada municipal perquè no les netegi ja que sinó la feina estaria feta envà.
Penso que així donaríem sortida a les reivindicacions d’alguns, evitaríem empastifar les façanes dels que no hi tenen res aveure i evitaríem destinar recursos públics a netejar pintades no desitjades.
El problema potser el tindrien els activistes que viuen en un bloc de pisos compartit amb molts altres veïns, però això ja seria en tot cas problema de la comunitat de veïns
18 de maig 2016.11:32h
Qui està parlant de pintades? no era per posar un adhesiu amb una reivindicació legítima? Sap qui decideix els noms dels carrers a Igualada? doncs els mateixos que ho decideixen tot, així que... Llegir més poques possibilitats tenim els igualadins de decidir coses com aquesta. Aplaudeixo la proposta.
Sr Castells
Les senyeres, que vostè llueix al seu balco, descolorides i desfilades, es considera també una mostra de in-civisme ? o en el seu cas , simplement, es una mostra de deixadesa?
Surt car sobretot si la brigada municipal neteja les façanes de bancs i caixes, com hem vist les darreres setmanes a la rambla. Els ciutadans també paguem la neteja de les empreses??
Ramon F.
Igualada
19 de maig 2016.16:59h
El Joanma te raó amb lo de les brides, caldria una mica més de cura a l’hora de treure els cartells i en tot cas sinó es te hauria d’actuar l’ajuntament.
Però pel que fa a l’Ivan, home... Llegir més Ivan si tu creus que es poca cosa tapar el nom d’un carrer per posar-hi a sobre el que a tu et sembla que hi podria anar perfecte, però jo crec que això si més no no és gens correcte, primer perquè pots desorientar a alguna persona forana per exemple que busqui una adreça i no sàpiga del cert a on està, en segon lloc perquè el nom nou que li heu donat al carrer l’heu triat entre uns quants al vostre gust sense encomanar-vos ni preguntar a ningú, i en tercer lloc perquè heu tapat i per tant despreciat el nom original d’un carrer que en el seu moment l’ajuntament democràticament va tenir a be concedir a un fet o a una persona. La veritat es que trobo molt poc democràtica i respectuosa aquesta manera de procedir