TORNAR

L'ajuntament poblatà impulsa una inversió extraordinària de 450.000 euros en obres públiques

En total, son onze projectes els que rebran una injecció econòmica

societat
Dijous, 23 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta inversió permetrà l'adequació del Corral de la Farga com a local social, amb una partida de 60.000 euros. L'altra gran inversió serà en un nou accés per al barri de les Garrigues.

La Farga

En el darrer ple ordinari de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt es van aprovar un conjunt d'inversions municipals extraordinàries que s'afegeixen al pressupost municipal. Son onze els projectes que comptaran amb la corresponent partida econòmica, després que s'aprovessin les modificacions de crèdit que permetran invertir 450.000 euros provinents del romanent de tresoreria.

Entre els projectes, en destaquen dos que formen part de les reivindicacions veïnals històriques, com l'adequació del Corral de la Farga com a local social. També la creació d'un segon accés al barri de les Garrigues, que es podran dur a terme tot i el vot en contra d'Avancem per la Pobla (Junts). Així, es destinaran 60.000 euros al condicionament del local de titularitat municipal que es trobava abandonat fins al moment i 60.000 euros més a l'arranjament d'un camí rural a les Garrigues, actualment intransitable, que permetrà tant millorar la mobilitat a la zona com oferir una via de sortida alternativa en cas que es produeixi alguna contingència com un incendi forestal.

El batlle de la Pobla de Claramunt, Antoni Mabras

Millores en altres aspectes

El mateix barri també serà objecte d'altres millores amb la renovació amb tecnologia LED dels fanals de l'entrada al sector. La il·luminació del carrer de la Pedrera també comptarà amb aquesta millora mentre que s'instal·larà enllumenat al Skatepark donat que fins al moment no en disposava. Les polítiques mediambientals tenen un paper destacat en aquest paquet d'inversions. Hi ha la previsió de destinar 50.000 euros a la neteja de la llera del riu Anoia al seu pas pel municipi, 32.000 euros per a l'adquisició d'un vehicle a disposició de l'Agrupació de Defensa Forestal i 40.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques de l'Ateneu Gumersind Bisbal.

Ple municipal telemàtic

Pel que fa a la via pública, es destinaran 60.000 euros per a realitzar millores en l'asfalt de diferents carrers. Amb la voluntat d'aconseguir el consens més gran possible en l'acció municipal, aquestes inversions extraordinàries es debatien prèviament en la Comissió Especial Informativa de Projectes, un ens amb representació de tots els grups municipals. Aquest treball previ ha permès assolir l'acord necessari entre els diferents representants al consistori per a tirar endavant aquestes inversions.


1 Comentaris

A

Albert Duran Serra - La Pobla hi guanya

La Pobla de Claramunt

23 de setembre 2021.14:17h

Respondre

Primer de tot, volem manifestar el nostre desacord en el redactat de la nota de premsa que s’ha enviat als mitjans de comunico obviant la demanada de imparcialitat política i donant a conèixer... Llegir més les aportacions fetes pels regidors que no estem a govern.
La Candidatura de la Pobla hi guanya, volem manifestar la nostra satisfacció per l’aprovació d’aquests projectes ,i sobretot, el canvi de visió política de buscar un consens entre tots els regidors per a projectes de Poble. L’equip de govern van reconèixer que havien errat en presentar modificacions del pressupost i el pressupost del 2021 sense haver aconseguit un consens. Amb la comissió de projectes s’ha desencallat un seguit de projectes que eren importants pel poble i que totes les forces polítiques del consistori hi estaven d’acord.
En el nostre cas, vam aportar propostes de modificacions en els projectes proposats per l’equip de govern que van ser admesos i fins hi tot, vam proposar recuperar les propostes de compra d’una finca del nucli històric i instal·lació de sistemes d’autoproducció solar, que l’equip de govern havia proposat anteriorment i no s’havien aprovat.
Amb l’aprovació d’aquestes modificacions de crèdit es desenvoluparan projectes que esperem que doni respostes a unes quantes mocions que hem proposat al llarg del mandat i s’ha aprovat per unanimitat , com poder ser: projecte vila florida , punt d’aigua al parc públics , etc..
Tanmateix, vam fer una crida que aquest consens no únicament serveixi per aprovar unes modificacions de projectes, esperant que s’entengui a altres comissions com la del POUM ( encara per convocar des de l’inici del mandat ) , projecte Institut -escola , projecte bar ateneu , etc..

Albert Duran . Regidor de La Pobla hi guanya a la Pobla de Claramunt

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.