TORNAR

Els Amics de la Ratafia, a punt per a un cap de setmana de festa

La festa es conclou diumenge amb un dinar popular

societat
Dijous, 29 octubre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un any més arriba la XI Festa de la Ratafia de l'Anoia amb l'objectiu de compartir els licors casolans, el seu procés d'elaboració, i animar tothom a participar d'aquesta tradició tan nostrada a la comarca . Aquest 2015, les activitats es desplegaran durant dos dies.

El dissabte 31 d'octubre queda marcat a l'agenda per als amants de la ratafia a la comarca. L'onzena edició del concurs de ratafies se celebrarà a l'Ateneu Igualadí, a partir de les 7 de la tarda. L'endemà, diumenge 1 de novembre, tindrà lloc la novetat d'enguany, un dinar popular. La data límit de lliurament de les ratafies, per als qui vulguin concursar, és  divendres 30, quan s'ha de lliurar el licor a la Teixidora o l'Ateneu.

El tast de l'any passat, en la conclusió de la festaLa jornada de dissabte començarà amb una xerrada de Jaume Fàbrega, 'La ratafia i els licors d'herbes de tot el món'. Fàbrega és professor d'Enogastronomia de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB i autor de 'El llibre de la ratafia'. Després, a les 8, hi haurà el lliurament de premis, amb guardons per als primers classificats on destaca un quadre dels artistes igualadins 'Art de la terra' pintat especialment per a l'ocasió. I seguidament, el tast popular de totes les ratafies participants.

Des de 2/4 de 9 fins les 11 de la nit, es farà la ruta de pinxos de receptes amb ratafia pel centre d'Igualada. Es podran tastar diferents pinxos a un preu de 3 euros amb gotet inclòs als establiments participants: La Teixidora, L'Ou com balla, El Racó dels Miquelets, El Cafè de la Plaça, el Vinnart i el Hot Blues. I, a la mitjanit, concert de Jam Jamaica Anoia Allstars al Hot Blues, una formació integrada per membres d'antics conjunts de ska i reggae de la comarca amb col·laboracions d'allò més sonades.

Diumenge 1 de novembre els actes es traslladen a Cal Tabola, on des de primera hora del matí es començarà a fer el porc, sencer a la brasa. A les 12, moment per al vermut popular amb activitats infantils i, dues hores més tard, el dinar popular: amanida completa, porc a la ratafia amb all i oli de codony i moniato a la brasa amb mel. (10 euros anticipada a La Teixidora o 12). S'animarà el sobretaula amb cant improvisat.

La festa de la ratafia és una iniciativa dels Amics de la Ratafia de l'Anoia i és possible gràcies a la col·laboració de l'Ateneu Igualadí, La Teixidora, Art de la terra, Jaume Fàbrega, Èric Enguita (artencava), Formatgeria Ancosa, Celler Can Figueres, IgualaVins, Cal Maginet, Els Moixiganguers d'Igualada, Hot Blues, l'Ou com balla, el Racó dels Miquelets, el Cafè de la Plaça i Vinnart.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.