TORNAR
PUBLICITAT

Un aparell que evitarà que els globus xoquin amb línies elèctriques s’endú el premi d’innovació Ultramagic

Ultramagic Innovation Awards

societat
Dilluns, 26 novembre 2012. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dos anglesos i un holandès són els premiats als Ultramagic Innovation Awards. Uns guardons que es van entregar dissabte a la nit en una cerimònia a Sesoliveres. El premi d'innovació va ser per un projecte que reduirà els accidents de globus aerostàtics evitant que es topi amb línies elèctriques.

Finalistes i jurat dels premis Ultramagic Innovation Awards

Richard Penney i Josep Maria Lladó

L’anglès Richard Penney ha estat el guanyador del premi Ultramagic d’Innovació amb un projecte que reduirà els accidents de globus aerostàtics perquè evitarà que topin amb línies elèctriques durant el vol. Penny ha creat un aparell detector que, instal·lat a la cistella, indicarà als pilots a quina distància es troben de les torres d’alta tensió i les línies elèctriques.

Els altres premiats de la nit dels Ultramagic Awards va ser l’holandès Johan Nabben, que ha ideat una aplicació d’IPad per a vols en globus, i l’anglès Andrew Holly, amb un projecte de Globus de l’Amistat que farà que un mateix globus recorri el món pilotat per persones de diferents nacionalitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vol.

Cada un dels premiats es va endur 10.000 euros.

El jurat

Penney, Nabben i Holly van ser escollits per un jurat internacional entre els quinze projectes finalistes que havien passat a la final després de fer una selecció de les 200 propostes presentades, provinents de 22 països diferents.

L’objectiu dels premis d’Innovació, convocats per l’empresa igualadina Ultramagic amb recursos propis, era fer aflorar idees creatives i atractives que poguessin ser aplicades al sector dels globus aerostàtics.

Líder al sector

Ultramagic Balloons és una empresa líder del seu sector a nivell mundial. Fa 30 anys que fabrica globus aerostàtics i ha arribat a produir 1.700 globus per 55 països diferents. Precisament el lideratge, la innovació i el lideratge van ser els qualificatius que el president de PIMEC Josep González va esmentar quan va parlar d'Ultramagic, 'un exemple d'empresa a seguir', va afegir.

L’alcalde d’Igualada Marc Castells va assegurar que 'és un orgull per la ciutat tenir l’empresa líder del món en el sector dels globus aerostàtics' i Josep Maria Lladó, director general d’Ultramagic, va expressar que estava 'molt sorprès per la gran resposta rebuda' i va remarcar que l’aposta per la Innovació i el talent hauria de ser el motor de qualsevol empresa.


2 Comentaris

C

Carles Lladó i Badia

Barcelona

3 de febrer 2024.16:08h

Respondre

Buscant informació sobre el Globus de l’Amistat, he descobert aquesta notícia que fa que encara estigui més orgullós de ser tio dels d’Ultramàgic. Vinga! Globus enlaire!

M

Marisol

Igualada

27 de novembre 2012.22:57h

Respondre

Un orgull per la ciutat i un orgull per a les persones que hi vivim. Us felicito per l’empenta i per perseguir les il·lusions

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.