TORNAR
PUBLICITAT

Els bars i restaurants de les zones rurals de l'Anoia: "no ens sortiran els números"

Restaurants com la Panadella o el Nou Urbisol es queixen de les condicions del confinament, sobretot els caps de setmana

societat
Diumenge, 29 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'hivern i les baixes temperatures condicionen als bars i restaurants de les poblacions petites de l'Anoia i de la Catalunya interior. El confinament municipal, que afecta els caps de setmana, també els és molt perjudicial, argumenten els restauradors.

PUBLICITAT

Els establiments de restauració dels pobles de la Catalunya reobrien el dilluns 23. Ningú a la terrassa per les baixes temperatures, però sí a l'interior, on els primers clients arriben amb ganes d'esmorzar, per fi, en un restaurant. Cal Miliu, a Rajadell (Bages), ho feia amb la incertesa de saber com els anirà tenint en compte que el confinament municipal els perjudica molt. L'ACN assenyalava aquest cas, com també el dels negocis a l'Anoia: el Nou Urbisol, de Castellolí, o Cal Bayona, a La Panadella. En aquest cas, han decidit obrir de dilluns a divendres, ja que el cap de setmana, de moment, no els surt a compte en un poble de 150 habitants. Resumeixen que "no ens surten els números".

La Panadella FOTO: ACNAfirmen que "creiem que no ens sortiran els números". El confinament municipal els perjudica durant el cap de setmana, que és quan més facturen, quan tenen més clients i, per tant, quan poden fer més caixa. Temen que, si la situació s'allarga, no els surti a compte obrir. De fet, precisament per aquest motiu, en alguns restaurants com Cal Bayona, a La Panadella no obren els caps de setmana. La responsable de l'establiment, Roser Albareda, explica que depenen d'un municipi molt petit (Montmaneu) de tant sols 150 habitants i això fa que, per ells, sigui insostenible obrir els caps de setmana. Per contra, de dilluns a divendres, com que estan situats en un punt estratègic, a peu de l'autovia A-2 entre les províncies de Barcelona i Lleida, confien que pugin salvar els mobles amb els transportistes.

Per això, els restaurants demanen ampliar els límits del confinament municipal de cap de setmana i que, com a mínim, es fixin límits comarcals. A la Catalunya Central, les terrasses tenen poc sentit a les portes de l'hivern. De fet, aquest dilluns, primer dia de reobertura, va ser un dels dies més freds d'aquesta tardor. Les terrasses estaven totalment buides.

"A la Panadella fa molt fred i, per tenir els clients a fora morts de fred, preferim no obrir la terrassa", relaten des de l'Hotel Bayona. Nou Urbisol, de Castellolí, o Cal Miliu, de
Rajadell, mantindran el servei de menjar a domicili durant el cap de setmana per tal "d'aguantar i subsistir". Mercè Jubany, responsable del Nou Urbisol de Castellolí: "no
ens surten els números". De la mateixa opinió és Roser Albareda, de Cal Bayona, que assegura que el menjar a domicili "no és la solució". El sotrac de la pandèmia els ha passat
factura. En el cas del Nou Urbisol, Jubany s'ha hagut d'endeutar i ara espera que la gent s'animi a anar al restaurant per poder recuperar-se i pagar els deutes. Pel que fa als treballadors, els restaurants consultats no aixecaran els ERTO de la majoria de treballadors fins que no

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.