TORNAR
PUBLICITAT

La Biblioteca d'Igualada estrena servei d'autopréstec

Els dos punts d’autopréstec compten amb pantalles tàctils que indiquen les accions a seguir

societat
Dimarts, 12 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Com a regal del vintè aniversari, hi ha dues màquines al vestíbul de la Biblioteca Central d'Igualada. Els nous dispositius permeten l'autopréstec i facilitaran que el personal de la Biblioteca dediqui més temps a tasques de valor afegit.

PUBLICITAT

La Biblioteca Central d'Igualada ha posat en marxa el nou servei d'autopréstec que modernitza i agilitza els tràmits que habitualment fan els usuaris amb el carnet. Aquesta modernització de l'equipament dóna el tret de sortida a la celebració dels 20 anys de la Biblioteca, que va obrir portes el 14 de maig de 1999. Amb la instal·lació de dos màquines al vestíbul els usuaris podran fer-se ells mateixos els préstecs i retorns, les renovacions, recollir les reserves i consultar l'estat del seu compte. Per fer ús del servei és imprescindible portar el carnet de la Biblioteca, ja sigui en paper o al mòbil, gràcies a l'aplicació Biblioteques XBM.

Els nous dispositius, al vestíbulAquestes adquisicions s'han fet gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. Els punts d'autopréstec disposen de pantalles tàctils que van indicant totes els passos a seguir. Incorporen tecnologia RFID (identificació per radiofreqüència), que permet transmetre dades sense fils, a través d'ones de ràdio. Així, els xips i els lectors RFID substitueixen els codis de barres i permeten endur-se o retornar diversos documents al mateix temps en una única operació. Quan l'usuari s'emporta els documents en préstec pot imprimir un rebut on li apareix la data de retorn.

El canvi permetrà al personal de la Biblioteca reduir les tasques mecàniques i dedicar més temps a feines de valor afegit, com l'organització d'activitats culturals, l'assessorament en investigació i recerca, la prescripció literària, la formació d'usuaris, iniciar projectes innovadors en l'àmbit de la lectura... Es tracta, en definitiva, de millorar l'atenció personalitzada a l'usuari.

Nova pantalla informativa

A la Biblioteca, també s'ha instal·lat una pantalla informativa al vestíbul per mostrar continguts d'interès com les novetats, recomanacions i l'agenda d'activitats, tant per als adults com per als infants. Amb la posada en funcionament de tot plegat la Biblioteca fa un salt endavant en la implantació de noves tecnologies per millorar el servei a l'usuari. Precisament el servei de préstec de tot tipus de documents és un dels puntals de les biblioteques, que ofereixen molts altres serveis com informació i recerca, accés a les TIC, formació d'usuaris, etc. Actualment més d'una cinquantena de biblioteques de la Xarxa de la Diputació disposen del servei d'autopréstec. A l'Anoia la primera en oferir-lo va ser la renovada Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui. També en té el Bibliobús Montserrat, que recorre diversos municipis de la comarca.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.