TORNAR
PUBLICITAT

Capellades instal·la panells solars al camí de la Font de la Reina

També es canvien els focus el camp de futbol del municipi

societat
Dijous, 7 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquests dies, a Capellades s'ha completat la instal·lació de quatre fanals fotovoltaics al camí de la Font de la Reina. L'obra s'ha fet a partir d'una petició del Catàleg de la Diputació de Barcelona des de les àrees de Noves Tecnologies i Urbanisme.

PUBLICITAT

Per primer cop, Capellades té una instal·lació que recull energia per a l'enllumenat públic, amb els panells solars al camí de la Font de la Reina. Fins ara, l'Ajuntament havia fet servir les plaques solars per escalfar aigua –per exemple al Camp Municipal d'Esports- però no tenia cap instal·lació que recollís aquesta energia.

Els panells solars instal·lats al CamíJaume Solé i Sergi Pérez, regidors de les àrees d'Infraestructures i Urbanisme respectivament, coincideixen en valorar aquesta instal·lació de manera positiva ja que "la sostenibilitat mediambiental és una de les nostres premisses, per això hem cercat diferents recursos per aplicar-ne els majors canvis possibles. Hi afegim, a més, que ens a serveix per ampliar la xarxa de fanals de la vila cap a la zona de la Font de la Reina. Aquesta és una energia de futur i de sostenibilitat, que és cap on volem que vagi avançant Capellades".

Canvis als focus del camp de futbol

També s'ha treballat al Camp Municipal d'Esports per substituir els focus per uns altres amb leds. Aquesta intervenció permetrà millorar les condicions d'il·luminació i sobretot l'eficiència i l'estalvi energètic. Ara com ara hi havia instal·lades quatre torres de focus -dues a cada costat del camp- amb cinc grans focus a cada torre.

El projecte contempla la substitució dels 20 punts de llum.Tal com destaca l'alcalde i regidor d'Esports, Aleix Auber, "aquesta actuació s'emmarca dins la política d'estalvi energètic i sostenibilitat que portem realitzant des del govern. Aquesta acció en concret, coordinada amb el regidor Sergi Pérez, torna a complir amb un de tants propòsits adquirits: retirar el vell enllumenat que avui en dia no només realitza un gran consum, sinó que també no compleix els estàndards de qualitat energètica i respecte al medi, ja que contenen materials que avui dia ja no són homologables en espais com aquests. El nostre objectiu és continuar amb aquesta política de substitució molt més eficient i energèticament més sostenible".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.