TORNAR
PUBLICITAT

El Catsalut informa de 16 positius nous de COVID-19 a l'Anoia, la segona meitat de juliol

És una de les comarques de Barcelona on el risc de rebrot ha baixat més aquestes setmanes

societat
Dissabte, 1 agost 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Malgrat l'alta incidència de casos acumulats, l'Anoia és les darreres setmanes una de les comarques amb menys positius nous. Segons Salut Pública, 16 persones són casos nous de COVID-19 segons els símptomes, la darrera quinzena.

L'Anoia és un dels territoris on hi ha menys incidència de casos nous de COVID-19 les darreres setmanes. El CatSalut informa que des del 16 de juliol, s'han obtingut resultats de positiu de 44 persones en l'àmbit anoienc. Ara bé, es tracta en bona part de proves fetes amb anterioritat. Pel que fa a la data de l'inici de símptomes, la segona meitat de juliol han estat 16 persones. Unes dades que s'aproximen a les de l'Hospital d'Igualada, anunciades el passat dimecres. En total, des del mes de maig, hi ha hagut 2.110 positius a la comarca confimats. Pel que fa a la franja de població dels nous positius, al llarg del darrer mes, la mitjana d'edat dels casos confirmats ha anat baixant: actualment, és de 39,67 anys.

Amb els brots del Segrià i l'àmbit Metropolità, el rànquing de comarques amb més positius acumulats també s'ha alterat. Ara mateix, és la quarta en la taxa estandarditzada en positius per cada 10.000 habitants, amb 178. Per davant hi ha el Segrià (264), la Segarra (224) i la Vall d'Aran (181). En aquestes estadístiques, pel que fa a municipis, Igualada encara resta -pel pes dels casos de la primavera- lleugerament per sobre de l'Hospitalet de Llobregat, la vila més afectada el darrer mes a la demarcació. Igualada té una taxa de positius de 208,4 casos per 10.000 habitants i a l'Hospitalet és 207,13. A Lleida capital són 267,03 casos.

El risc de rebrot, més baix

Aquesta setmana la Generalitat ha afegit noves dades de seguiment de la pandèmia, entre aquestes un avaluador del risc de rebrot. També ha publicat aquest indicador amb les dades de períodes anteriors. Ara mateix, la darrera xifra del risc de rebrot és de 33,26, mentre que el dia 20 era de 36,75 i fa dues setmanes de 57,84. És una de les comarques barcelonines amb un risc de rebrot més baix. 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.