TORNAR

El cost anual de l'Infinit a l'Ajuntament d'Igualada es manté sobre els 500.000 euros

Des del 2009, l’equipament ha costat 3,3 milions d’euros

societat
Divendres, 11 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El mes vinent es compliran deu anys des de l'estrena del complex esportiu Infinit, al Parc del Puigcornet d'Igualada. Un equipament que ha anat acompanyat sovint per la polèmica i que, segons fonts de l'Ajuntament, se seguirà pagant fins el 2034.

La piscina interior del complex, estrenat el 2009Les arques municipals igualadina dediquen, ara per ara, mig milió d'euros anuals per pagar l'Infinit. Segons fonts de la regidoria d'Hisenda, aquests 500.000 euros són la suma de la subvenció fixa i variable que es va acordar pagar amb l'empresa concessionària, el 2009, i que va oscil·lant segons la xifra d'inscrits. Segons matisava fa unes setmanes Marc Castells, el batlle, en la presentació dels pressupostos, les quantitats que es paguen s'han reduït sensiblement per l'increment del número d'usuaris que tenen aquestes instal·lacions poliesportives.

La concessió que es va fer per l'explotació de l'Infinit, estrenat el 2009, va ser per a 25 anys i segons el govern igualadí acaba el 2034. La fórmula d'explotació és que es paguen del consistori a l'empresa una part fixa -200.000 euros- i una part variable (aquesta depèn de si hi ha més o menys usuaris), mentre que la concessionària també paga un cànon en funció dels seus beneficis a l'Ajuntament.

L'Ajuntament té pendent de pagar encara el tancament de 2018 de l'Infinit, que s'està auditant. Fins al moment, sumant els vuit primers exercicis, el cost total que ha suposat l'Infinit és de 3,3 milions d'euros. Segons l'àrea d'Hisenda, els propers anys, la quantitat que es pagarà seguirà sobre aquests 500.000 euros (en alguns moments, el cost va aproximar-se als 560.000 anuals).

L'auditoria

Fa quatre anys, es va encarregar una auditoria a la Diputació per conèixer amb exactitud la situació financera del complex, després que se'n detectessin irregularitats. Un dels equips directius que tenia l'equipament (el que va ser cessat el 2015), hauria incorregut en un frau que l'Ajuntament va xifrar en més d'un quart de milió d'euros. Els gestors del centre van haver de pagar una multa de 25.000 euros.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.