TORNAR
PUBLICITAT

Dos anoiencs reben la beca de "la Caixa" per fer un postgrau a l'estranger

Josep Carner i Arià Paco van viure aquest dimecres l’acte oficial del lliurament de les beques

societat
Dijous, 25 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest 24 de maig es feia lliurament de les beques universitàries de "La Caixa", que s'atorgaven a 120 universitaris de tot l'Estat que rebran ajuts per estudiar a l'estranger. Entre aquests, dos anoiencs, Josep Carner i Arià Paco.

Les beques de "la Caixa" per estudiar postgraus a l'estranger es vénen atorgant des de 1982 i en la present edició tenen, entre els beneficiaris, a dos joves anoiencs. Es tracta de Josep Carner, que ha centrat els seus estudis en l'àmbit científic, i Arià Paco, bolcat en el camp de la filosofia política. Ambdós anoiencs van rebre les beques en un acte que va tenir lloc a Barcelona, amb la presència, entre d'altres, del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i entre d'altres, els reis espanyols.

Arià Paco, el president Carles Puigdemont i Josep CarnerEl programa de beques de "la Caixa" cobreix tot el cost de la matrícula i un estipendi mensual en la moneda del país de destinació. A més, es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació gràcies al qual els estudiants de cada promoció tenen l'oportunitat d'establir vincles personals i acadèmics abans d'incorporar-se a les seves respectives universitats.

Carner, ha obtingut una beca "la Caixa" amb la que cursa un màster en Informàtica a la University of New York. Està graduat en Enginyeria de Telecomunicacions i en Enginyeria Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya, va cursar el treball final de grau a la University of California Berkeley (Estats Units), on va focalitzar els estudis en l'àmbit de l'aprenentatge automàtic aplicat a la modelització de xarxes telemàtiques. Actualment treballa a Londres com a científic de dades del motor de recerca de vols Skyscanner.

Per la seva banda, Arià Paco, odenenc, cursa gràcies a aquesta beca un doctorat en Filosofia a la University of Arizona (Estats Units). Graduat en Filosofia per la
Universitat de Barcelona i màster en Filosofia Analítica per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Actualment és membre de LOGOS (grup d'investigació en Filosofia Analítica de la Universitat de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.