TORNAR

L'educació a Igualada és l'eix del pròxim Dimarts de Diàlegs

Es reprenen els debats després del parèntesi estival

societat
Divendres, 4 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els diversos models educatius que existeixen a Igualada es posaran a debat. El convidat per a l'ocasió és l'expert en educació Ferran Miquel. 

L'espai de debat i reflexió d'Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) torna aquest proper dimarts després de l'estiu i ho farà parlant d'educació, sota el títol: 'L'escola actual és un model de futur?'. Serà el proper dimarts 8 de setembre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí. L'educació és un dels pilars bàsics de qualsevol societat i com a tal és, sovint, motiu de debat. A les portes d'un nou curs, es vol analitzar quins són els models educatius de referència i quins són aquells que poden ser més vàlids per preparar la societat del futur i donar respostes a les seves necessitats. També es vol conèixer com és l'educació a Igualada i el paper de cada un dels agents i trams educatius que hi ha a la ciutat.

Ferran Miquel és el ponent del proper DdDLa introducció de l'acte anirà a càrrec del psicopedagog i consultor internacional expert en educació Ferran Miquel. A través d'un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, el convidat serà l'encarregat de fer una primera anàlisi de context sobre el present de l'educació i quins models de futur existeixen i poden aplicar-se.
Després es passarà a escoltar la 'Fila 0' amb diferents representants de la comunitat educativa d'Igualada per analitzar l'educació des de cada una de les seves perspectives i com veuen l'organització que té a la ciutat. A la 'Fila 0' s'hi podrà afegir el públic que vulgui intervenir-hi, com en qualsevol DdD, i també tots els membres de la comunitat educativa d'Igualada que l'organització convida de manera oberta perquè se sumin a la reflexió.

DdD (Dimarts de Diàlegs) és l'espai de tertúlia, debat i reflexió d'Igualada que acull l'Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l'objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s'organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L'objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.