TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

L'empresa Neteges Oriol planteja accions legals contra l'Ajuntament d'Igualada per una licitació

El gerent de la firma demana al govern igualadí ”pel tarannà dels tècnics municipals”

societat
Dissabte, 3 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El responsable de la firma Neteges i Abrillantats Oriol SL., encarregada de la neteja d'alguns dels equipaments municipals d'Igualada, posava sobre la taula aquest matí de divendres la possibilitat de "noves accions legals contra el consistori igualadí". El motiu serien els " criteris amb els que s'han fet algunes concessions".

PUBLICITAT

El gerent de Neteges i Abrillantats Oriol SL., Josep Oriol Jorba, exposava aquest matí la seva intenció d'obrir un front judicial contra l'Ajuntament d'Igualada. Aquesta empresa té la concessió del servei de neteja del Museu de la Pell i Cal Granotes des de 1991, però haurien rebut per part d'una altra empresa, SIRSA, una petició per a què "facilitem la subrogació dels nostres treballadors" que executen aquesta feina. En la carta, SIRSA exposa que és "la nova adjudicatària del servei" després de guanyar el concurs. Josep Oriol Jorba assenyala que "27 anys de servei no es poden liquidar sense preavís". Poc després, van rebre "una carta d'un tècnic municipal", que els instava a "normalitzar" la situació. L'empresa retreu als tècnics municipals també la seva actuació en un concurs per la neteja de les escoles públiques "on vam obtenir la màxima puntuació, però per interpretacions dels tècnics municipals la nostra proposta és exclosa de la licitació tot i havent guanyat el concurs públic". 

El Museu de la Pell, on Neteges Oriol prestava servei FOTO: M. VilaDe fet, Neteges i Abrillantats Oriol SL va presentar un recurs, que no era acceptat per estar fora de temps. Reclama que "en altres concurs hem fet una millor oferta econòmica i ha estat desistida" per part de l'Ajuntament. Josep Oriol Jorba entén que "la nostra empresa ha de dedicar molts esforços en lluitar contra allò que nosaltres considerem un tracte desfavorable, injust i discriminatori per part de l'Ajuntament de Igualada a través de determinats tècnics sota l'anuència política". L'empresa assegura que "hem lidiat amb el consistori a través de demandes a diferents instàncies del poder judicial: Tribunal Català de Contractes del sector Públic, Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Tribunal Suprem de Madrid, via recurs de cassació".

El gerent s'adreça a l'alcalde per a que "profunditzi i indagui amb diligència i sobrietat sobre el tarannà dels tècnics municipals que intervenen el les valoracions i adjudicacions de serveis per a veure si s’atenen a criteris justos i realitzen les seves tasques sota la llum de honestedat i equitat o a vegades cauen en posicions poc nítides".

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

3 de novembre 2018.14:06h

Respondre

Realment a l’Ajuntament d’Igualada hi ha una ”dictadura del funcionariat”, són les que manen, per que votar?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.