//Plugins sense CDN ?>
Eines per suavitzar la càrrega emocional que suposa a moltes famílies haver de fer funcions de cuidadors. Això és el que ha significat el curs de 16 sessions del Grup de Suport Emocional i d'Ajuda Mútua que ha desplegat l'Ajuntament d'Igualada els darrers mesos amb el suport de la Diputació.
A Igualada, el Servei d'Atenció a la Dependència i Persones Grans de Serveis Socials feia la cloenda a mitjans de desembre la cloenda del Grup de Suport Emocional i d'Ajuda Mútua (GSAM). Les activitats van començar el juny, amb la representació d'una professional de l'àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i el seu Servei de Suport de Programes Socials.
En la darrera edició, hi han participat 18 persones de la ciutat que tenen cura de familiars en situació de dependència i a qui, des dels Serveis Socials municipals, van recomanar aquestes sessions, en què han trobat un espai de relació, suport psicològic i intercanvi d'experiències i un espai d'ajuda entres persones cuidadores no professionals. El grup l'ha conduït una psicòloga, que va iniciar l'activitat a l'Espai Cívic Centre el passat 21 de juny i que ha tingut continuïtat fins a un total de 16 sessions d'una hora i mitja de durada.
Els assistents han acollit molt positivament les sessions, que han contribuït a alleugerir la sobrecàrrega emocional i física de la cura, que conèixer altres persones cuidadores amb situacions semblants els ha permès reduir l'estrès i la mateixa soledat, i que tot plegat es tradueix també en una millora així la qualitat de vida de les persones de les quals tenen cura.