TORNAR

FRIME començarà les obres a Castellolí el 2022 i preveu més de 100 noves contractacions

L’empresa ha redimensionat ”a l’alça” el seu projecte a l’Anoia

societat
Dilluns, 14 juny 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El 2022 es posarà en marxa la construcció de la nau de FRIME al Polígon de Can Parera de Castellolí. Un projecte que un cop completat suposarà nous llocs de treball per a la comarca, llargament anhelats, i l'ocupació de la pràctica totalitat de la superfície d'activitat econòmica de Castellolí.

L'empresa de majoristes de peix FRIME ja té enllestit el seu projecte per implantar-se al polígon de Can Parera, a Castellolí. Tot i que la pandèmia ha condicionat en un primer moment la dinàmica de la firma, aquest 2021 les previsions d'expansió i facturació de FRIME "ja superen de llarg els números" de 2019 -abans del xoc de la COVID-19- i plantegen un projecte "més ambiciós" per instal·lar-se a Castellolí. Segons Salvador Ramon, el president, en declaracions a AnoiaDiari, les obres de construcció de la nau logística s'encetaran el 2022 i en un any estarien completades. En aquest nou centre, de tipologia logística, hi haurà més de 200 treballadors. Segons els càlculs de FRIME, hauran de fer almenys un centenar de noves contractacions, que es faran entre veïns i veïnes de l'Anoia principalment.

El projecte de FRIME es va presentar a Castellolí el desembre de 2018. Segons Salvador Ramon el sotrac que va suposar el coronavirus, des de març de 2020, va també afectar els calendaris i l'estratègia de l'empresa. "I no només en el sentit negatiu", afegeix. FRIME s'ha reorientat "després de les dificultats dels primers mesos de pandèmia cap a nous mercats. Primerament depeníem molt d'abastir al sector de la restauració, que va experimentar una gran frenada. Per tant, hem cercat nous nínxols de mercat i hem aconseguit nous acords amb cadenes de supermercats com Mercadona, Aldi o Lidl per abastir-los de tonyina". Una reorientació que ha significat que s'hagués de fer una inversió extraordinària en una planta a la Roca del Vallès que ha ajornat durant un temps el projecte a Castellolí. 

A Castellolí, la planificació de FRIME "s'ha hagut de redimensionar diverses vegades" ja que "les perspectives que teníem s'han anat modificant, però en positiu". El 2021 la companyia catalana té perspectives de creixement que "superen de llarg les xifres pre-COVID". Això fa que les instal·lacions logístiques que es preveuen a l'Anoia "també s'hagin de repensar". Els frigorífics de Can Parera "acolliran els estocs que arriben al port de Barcelona des dels oceans". Salvador Ramon comenta que "és peix que es pesca en unes condicions específiques, als tròpics, que s'emmagatzema i es processa a Catalunya i que es ven molt als mercats exteriors".

"Punt i seguit"

FRIME té la previsió que entre 2023 i 2024 la instal·lació es posi en marxa. Per Castellolí i per la Conca representarà l'ocupació gairebé total d'un dels seus polígons, Can Parera, que durant anys va restar buit i en espera de noves inversions, ja que es va enllestir quan la recessió del 2008-2013 colpejava la comarca i Catalunya. El batlle de Castellolí, Joan Serra, mostra la seva satisfacció per les arribades de Doga, que ja opera al polígon, i FRIME. Augura que "serà un punt i seguit" en les inversions i ocupació dels polígons de la comarca. I també una injecció de llocs de treball directes i indirectes pel poble -on l'atur és certament reduït- i per una comarca que ha patit de valent l'atur. 

Serra assenyala que "l'arribada de FRIME suposarà també que vindran persones de fora de l'Anoia per viure a prop de la planta. Repercutirà en l'activitat econòmica. Però sobretot penso en les contractacions necessàries per les tasques de vigilants, transportistes, operaris, és a dir, molts llocs de treball que no es consideren d'alt valor afegit però que tenim moltes persones preparades i que els necessiten".

La inversió de FRIME a la planta serà d'uns 20 milions d'euros. Un projecte que s'ha anat redimensionant però que "es pot expandir més si és necessària una ampliació", afegeix Salvador Ramon, "ja que vam adquirir 41.000 metres quadrats i de moment no n'utilitzarem gaire més que la meitat. La idea és que tinguem marge per créixer si la nostra activitat va a més. I les perspectives que tenim és que serà així".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.