TORNAR

La Generalitat i Igualada tanquen l'acord del projecte per suprimir el pas a nivell

El cost de l’obra és de 21,3 milions d’euros

societat
Dimarts, 31 març 2015. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'actuació millorarà la integració en l'entorn urbà de la línia ferroviària, així com la mobilitat i la seguretat en els desplaçaments urbans i interurbans. Es cobriran 300 metres de la línia

PUBLICITAT

Amb un cost de 21,3 milions d'euros, el projecte de la cobertura de la via del tren fins a l'estació de Ferrocarrils d'Igualada ja és una realitat. Una obra que, un cop sigui efectiva, ha de resoldre les molèsties que hi ha en un dels punts estratègics de la mobilitat a la capital de l'Anoia. L'obra comporta, a més de l'eliminació del pas a nivell, la cobertura d'un tram de 300 metres de la línia i la construcció d'una nova estació a Igualada en substitució de l'existent. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, han acordat aquest projecte, que ha de permetre millorar la mobilitat i la seguretat de vianants i vehicles, així com la integració en l'entorn urbà d'aquesta infraestructura.  Amb tot, la Generalitat no ha especificat el calendari de l'execució.

Una imatge virtual del projecteEl projecte inclourà la supressió del pas a nivell de l'avinguda Montserrat d'Igualada, amb la modificació de la rasant de les vies, de manera que passaran a discórrer sota l'avinguda Montserrat. La modificació de la rasant comportarà també la substitució de l'estació d’Igualada per una de soterrada i desplaçada uns 170 metres al sud-est de l'actual, al carrer del Carrilet. La coberta de l'estació quedarà integrada en el teixit urbà i serà transitable.

Com a principals característiques, cal remarcar que la nova estació disposarà d'un vestíbul en superfície, un ascensor i andana central i mantindrà la intermodalitat amb l'estació d'autobusos. El tram de vies entre la nova estació i l'actual que quedarà en desús es reurbanitzarà. Amb la cobertura es recuperarà la superfície sobre la línia ferroviària per a ús públic, s'urbanitzarà i s'integrarà en el continu urbà, amb zones enjardinades i mobiliari urbà.


12 Comentaris

a

albert

Barri Montserrat

1 d'abril 2015.18:02h

Respondre

”El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han acordat aquest projecte, que ha de permetre millorar la mobilitat”
¿Que cony han acordat,... Llegir més lo que ja estava acordat el Juliol de 2013?
VERGONYA!!!!

Queda demostrat, que el que no ha complert la seva paraula, i i s’han passat pel forro, duran mes de un any, la ”aprovació per el Parlament de Catalunya”, al 2013,, de la proposta del PPC. sobre el particular, a sigut el Govern de CIU.
Els que treuen ara el tema a un mes i mig de las municipals, son els de CIU. ( Visita del Conseller, fotos i mes fotos amb el Castells)
Cal no oblida-ro, i saber que els ”populistes” son els de CIU.
Sense ser votant del PP, crec que hem de reconèixer, que el que va començar a moure el tema es el Sr Pere Calbo, dolgui a qui dolgui.

”SER AGRADECIDO ES DE BIEN NACIDO”.

j

josepq

igualada

1 d'abril 2015.17:03h

Respondre

tAre tothom vol treure pit pel la nova estació soterrada tot això és propaganda electoral .Amics del ferrocarril de l’Anoia Junt amb veïns del barri del Sant Crist fa anys que lluitem per... Llegir més aquest soterrament amb reunions a la seu de ferrocarrils de la Generalitat y no una si no varias ,agraïm les interpel·lacions del Sr. Pere Calvo al parlament ,pro are en periodo electoral només és propaganda . Tot lo que p uguin dir are ho sabem de sobres .Hem lluitat aquest projecte amb el tripartit i Are amb el Gobern de convergència ,pro sempre es mou cuan Ja eleccions . Esperem que aquest cop sigui veritat , Amics de ferrocarril de l’Anoia ha lluitat i ho seguirà fent per el bon funcionament del nostre ”carrilet”

À

Àngel

Barri Montserrat

1 d'abril 2015.11:09h

Respondre

L’alcaldet (com li diuen per aquí) i els seus colegues veuen perillar la butaca no? ara correm tots!! Els veïns del barri estem farts d’aquesta promesa que ja l’hem sentit mil cops! La... Llegir més ralitat és que al Barri montserrat CIU no hi posa ni un duro! Ens treuen la llar d’infants, ens hi posen supers i mes supers i fins hi tot he sentit pel barri que la regidora d’ensenyament ja ha dit que de moment no posaran ni un euro a mantenir el projecte del bosc del Gabriel Castellà!! tan de bo CIU no tregui majoria i es pugui fer un pacte d’esquerres! PSC potser no ho feia bé però aquests que hi ha ara ens prenen per tontos i això encara fot mes!!!

P

Pere M.

Igualada

2 d'abril 2015.10:44h

Hola Àngel, només recordar-te que d’acord que us treuen la llar d’infants, però no veig que comentis en lloc que aquesta, un cop realitzades les obres d’adaptació, es convertirà en un... Llegir més centre de dia per a persones grans. Com dius que no s’hi posa ni un duro.

M

Maria Ll.

Igualada

1 d'abril 2015.10:57h

Respondre

Joan, no treguis pit tu ara home, que el Sr. Calbó ha fet solament una pregunta i ja veurem que li diran, i si li diuent que ho faran, no ho faran pas per ell ni pel partit popular, ho faran perquè... Llegir més ja ho volien fer, per tant res de res de volgué fer veure que el PPC ha fet alguna cosa més que preguntar tot jugant a l’oportunisme.

El que si podria fer el PPC i li agrairíem molt, es procurar que s’arregli el traçat de la carretera N-2 especialment en el tram d’Esparreguera a Igualada perquè no hi hagin tants accidents, això si que seria una bona feina i seria tota ella mèrit del PP ja que aquesta carretera depèn de Madrid.

En aquest cas les coses estan a l’inrevés, els d’aquí que patim la carretera demanem i els de Madrid haurien de fer, però clar si quan fa uns dies tot l’ajuntament d’Igualada va demanar que es fessin aquestes reformes el PPC amb el Sr. Calbó al davant hi va votar en contra, vol dir que per ells la N-2 ja esta be tal com esta. Per tant Joan deixeu-se de fer el famfa per fer solament preguntes sobre una cosa que han de fer els altres i feu lo que heu de fer vosaltres

j

juan

B Montserrat

1 d'abril 2015.12:27h

Maria LL, me remito a la noticia del Diarianoia.

Suponemos que sabes leer , pues la noticia lo dice bien clarito, otra cosa, es que tu lavado de celebro, es tan profundo, que no te... Llegir més permite ni leer, lo que no soportas.
Te pondre en mayusculas, para que te enteres de una vez.
De acuerdo, Maria Ll ?

DILLUNS 15 DE JULIOL ******2013******03.00 REDACCION ANOIADIARI.

El diputat del PARTIT POPULAR, PERE CALBÒ, ha celebrat avui que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una ”PROPOSTA DE RESOLUCIO DEL PPC”, en què es demana al Govern que en el ”TERMINI DE DOS MESOS” ( 15 DE juliol de 2013), ”PRESENT”I a la comissió de Territori i Sostenibilitat, EL ”CALENDAR DÉXECUCIÓ” de la integració urbana de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada i a Vilanova del Camí que ha de comportar el soterrament de les vies i la supressió del pas a nivell’. ’No volem paraules buides, volem un compromís del Govern amb aquestes dues ciutats.

15 DE JULIOL DE 2013.
Para que no te quede ninguna duda, puedes ”clicar altres noticies”, en la foto que dice ” La Generalitat haurà de presentar un calendari per el soterrament del tren”
QUE NO TE ENTERAS MARIA LL, QUE NO TE ENTERAS, !!!!!!!!!!!!!HABLAMOS DEL 2013, NO DE AHORA.

M

Maria Ll.

Igualada

1 d'abril 2015.18:22h

Molt be Juan, molt be, no m’havia adonat del 2013, perdón me he equivocado, no volverá a ocurrir, però per això no cal dir ni que no ser llegir ni que tinc un rentat de cervell, dient solament:... Llegir més ep! Maria que estic parlant del 2013 i no d’ara, ja ni havia prou.

Be dons si al juliol del 2013 el Sr. Calbó va demanar que en un termini de 2 mesos entreguessin el calendari d’execució, haurem de reconèixer que no li van fer massa cas ja que encara no l’han entregat ni ara.

De tota manera i tornant a la N-2, penso que aquí si que el PPC podria fer un gran favor a tota la comarca influint en que el govern de Madrid es prengui seriosament les peticions d’arranjament d’aquesta carretera al seu pas per l’Anoia. Es podrien evitar així accident com els que malauradament hem de lamentar any rere any.

j

juan

B Montserrat

1 d'abril 2015.20:41h

MariaLl, perdona por mi salida de tono, poniendo en duda en si sabias leer, con un ”ep! Maria que estic parlant del 2013 i no d’ara,” ” ja ni havia prou.” En esto te doy toda la razon, ... Llegir més
Lo de que no te habias dado cuenta de que hablabamos del 2013, no te preocupes, a mi tambien a veces lapsus de este tipo, tambien me pasan.
Te agradezco tu sinceridad, en reconocer , que algo, no te cuadra, tampoco a ti.
Piensa que la mayoria de politicos, intentan manipularnos como a marionetas, y yo creo que cuando nos damos cuenta de ello, nuestra obligacion es denunciarlo.

Maria Ll, de verdad, que pases una buena noche y otro dia hablamos de la N2. De acuerdo?

j

juan

B Montserrat

31 de març 2015.18:39h

Respondre

Dilluns, 15 juliol ”””2013”””. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D’UN COP D’ULL

El diputat del Partit Popular Català, Pere Calbó, ha celebrat avui que el Parlament de Catalunya hagi... Llegir més aprovat una proposta de resolució del PPC, en què es demana al Govern que ’en el termini de dos mesos, presenti a la comissió de Territori i Sostenibilitat, el calendari d’execució de la integració urbana de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada i a Vilanova del Camí que ha de comportar el soterrament de les vies i la supressió del pas a nivell’. ’No volem paraules buides, volem un compromís del Govern amb aquestes dues ciutats’, ha afegit.

Esperemos que ahora, aunque tarde, cumplan lo prometido.

SR CASTELL, EN ESTO SE LE ADELANTO EL PP. LE ROGARIAMOS, QUE NO SAQUE PECHO, PUES USTED ESTE DIA ESTABA JUGANDO CON SUS ESTELADES EN SU BALCONCITO.

C

CesK

Igualada

31 de març 2015.15:33h

Respondre

gran notícia!
Cal recordar que abans de les eleccions és molt típic que es facin grans inauguracions, actes, es signin acords i demés. Ja siguin locals, o general, o autonòmiques (si,... Llegir més encara...).
Tot i això, no hauria d’anar subordinat a la continuitat (o no) del actual alcalde que aquesta obra es dugui a terme. Resulta sempre anecdòtic els moments en que alguns anuncis es fan...

J

Joan Giner ITV

Igualada

31 de març 2015.12:45h

Respondre

Quan comença la veda electoral? estem fart de campanya.

p

pep

31 de març 2015.12:04h

Respondre

Farem, Farem, Farem. Pro quan ?
Si es fa realitat, el projecte, benvingut sigui.
Pro crec convenient, de apuntar-nos les moltes promeses, que en època de eleccions es fan, per demanar en un futur... Llegir més el seu compliment, i en cas contrari, demanar responsabilitat polítiques. ( Clar que podria ser, , que el any que be, ja no governi Convergència a la Generalitat, amb lo qual les promeses, se les endugui el vent.)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.