TORNAR

El govern igualadí anuncia que ha satisfet un miler de demandes d'ajuts escolars

L’Ajuntament també activa un pla de suport de l’anglès oral a les aules

societat
Dijous, 7 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la compareixença d'aquest dimecres, la segona tinent d'alcalde Marisa Vila, presentava el balanç de les ajudes escolars que ha satisfet l'Ajuntament d'Igualada. La responsable d'Ensenyament assegura que "s'ha complert amb totes les demandes que s'ajustaven als requisits de les bases".

Igualada ha destinat aquest curs 185.095 euros a les diferents tipologies d'ajuts escolars. Segons explicava Marisa Vila aquest dimecres, el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada "ha rebut aquest curs 999 sol·licituds d'ajuts per a llibres, material, escolarització i menjadors". La quantitat "ordinària" per satisfer els ajuts era de 178.150 euros, a la que se n'hi ha afegit "una altra d'extraordinària de 6.945 euros" per acabar de satisfer tota la demanda. La segona tinent d'alcalde assegura que "es cobreixen totes les sol·licituds que compleixen els requisits".

L'any passat hi va haver una polèmica entre el govern i l'oposició entorn les beques. La CUP va afirmar que "se n'han denegat 27".  Tot i que el govern, ja en mans de Junts per Igualada, va matisar aquestes acusacions. Aquest curs, afirma Marisa Vila, s'hi ha afegit "aquest ajut extraordinari" de gairebé 7.000 euros. 

Els ajuts de llibres, els més demandats

Entre les diferents tipologies d'ajuts, els més demandats han estat per a llibres de primària i secundària, en 428 casos. També han tingut molta importància numèrica els ajuts de material (243 peticions) i els ajuts de menjador (217). Les demandes amb menys volum són les relatives a les escoles bressol: 61 d'escolarització i 50 de menjadors. 

Vila valora molt positivament tant la xifra de sol·licituds rebudes, que arriba al miler, com la partida pressupostària que hi dedica l'Ajuntament, ja que "l'aportació ordinària prevista s'adequa pràcticament a les sol·licituds presentades per les famílies igualadines i hem fet un esforç complementari per cobrir-les del tot".

Suport a l'anglès oral a les aules

Aquest dimecres la regidora també presentava el projecte de suport a l'anglès oral a les escoles #moreEnglish, impulsat per l'Ajuntament amb l'objectiu que l'alumnat tingui més oportunitat per practicar la conversa en aquesta llengua. La iniciativa, que s'ha posat en marxa aquesta setmana i s'allargarà fins al 29 de maig, posa a disposició de les escoles que hi participen una persona de suport durant cinc hores a la setmana concentrades en un dia.

Així, cada centre pot planificar, segons la programació anual o segons les necessitats, la implementació d'aquest suport de conversa als diferents nivells. #moreEnglish s'ha posat iniciat a les cinc escoles públiques ( Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, Garcia Fossas i Ramon Castelltort) i properament s'ampliarà, també, al Col·legi Jesús Maria i al Col·legi Mare de Déu del Diví Pastor. La regidora destaca que "més enllà de les inversions en millora i manteniment de les infraestructures escolars, des de l'Ajuntament també invertim en iniciatives de caire pedagògic, que són igualment importants".


1 Comentaris

J

JOSEPM

IGD

8 de novembre 2019.17:16h

Respondre

Estimada Marisa Vila. Llàstima, en lloc de presumir de tantes beques per comprar llibres seria millor fer-ho per aconseguir que TOTES les escoles, fins les públiques, treballesin seriosament el... Llegir més reaprofitaments dels llibres. Tampoc deu ser tant difícil, moltes escoles d’èxit ho fan.
Aconseguir el reaprofitament de llibres te connotacions positves en:
- Menor cost d’escolarització, especialment sensible per les famílies de nivell baix d’ingressos.
- Comportament correlacionat amb política de conservació del medi ambient
- Educativament molt sa, educar els nens i nenes en la necessitat de cuidar els béns propietat de la comunitat i per a ús comunitari. Cultura poc estesa per aquí però arrelada a Europa centre i nord.
- Menor cost per les arques municipals, ja no caldran tantes subvencions i podrem destinar els fons a fins més imprescindibles.
De bon rotllo, però pensa-hi.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.