TORNAR

IGUALAD'ACULL demana que l'ajuntament empadroni totes les persones residents a Igualada

societat
Divendres, 17 març 2023. 17:21. Redacció AnoiaDiari.

IGUALAD'ACULL, entitat que es dedica a acompanyar i donar suport a les persones migrants i refugiades "que busquen assolir una vida digna a la nostra ciutat o comarca", han manifestat que "sovint som testimonis de les dificultats que aquestes persones troben per empadronar-se a Igualada pel fet de no disposar d'un contracte de lloguer, ja que moltes viuen en habitacions rellogades o temporalment a casa d'amics o familiars."

Davant aquesta situació, l'associació manifesta que "l'empadronament és un dret de totes les persones i una obligació de tots els ajuntaments. Quan una persona no està empadronada al municipi on viu, no té dret a cap servei (ni escolarització dels fills, ni metge de capçalera, ni formació...). I el pitjor és que aquest incompliment dona peu a l'aparició de màfies que, coneixedores de la seva necessitat, els cobren diners per realitzar un tràmit que ha de ser gratuït". "L'empadronament, remarquen, hauria de ser un mecanisme d'inclusió i convivència, que garanteixi els drets i deures de la ciutadania, i no una dificultat afegida per a les persones que arriben a la nostra ciutat a la recerca d'una vida més digna."

En aquest sentit, demanen a l'Ajuntament d'Igualada "que assumeixi l'obligació d'empadronar totes les persones que resideixen al municipi per tal que hi puguin viure com a ciutadans en igualtat de condicions".

L'entitat ha editat un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes.


2 Comentaris

joan-t

Joan TORNÉ BISBAL

IGUALADA

19 de març 2023.05:17h

Respondre

En relació al tema de l’empadronament de les persones que viuen a IGD no puc estar més d’acord. Només un incís, per tal que no s’instauri el ‘bonisme’ habitual en la nostra societat.... Llegir més Cal que des de les institucions –en aquest cas l’Ajuntament- es faci una exploració activa de la licitud dels contractes de lloguer que els interessats aporten per empadronar-se i accedir a la corrua de prestacions que se’n desprenen. Ho dic per haver tingut la mala experiència de trobar-me en una casa llogada en la que al llogar-la de nou els nous llogaters van topar-se amb la negativa de l’Ajuntament a empadronar-los. No pas per què fossin estrangers, que ho són, sinó per que els anteriors havien inscrit sota el paraigües del lloguer fins a 5 persones més de les quals no en sabia res i, per suposat, no tenien cap dret sobre l’arrendament. Vaig tenir que intervenir per ‘esborrar-los’ del fals empadronament -primerament el funcionari va dir-me que tenia que localitzar-los i que vinguessin a donar-se de baixa però al final, després d’un estira-arronsa va donar-los de baixa d’ofici- i es van poder inscriure els actuals residents.
Hi ha molta necessitat i la necessitat obliga. El que qüestiono és que si per qualsevol devolució o transferència davant l’Administració ens demanen una certificació de titularitat del compte per assegurar-se que es paga la prestació o el que sigui a qui correspon l’Ajuntament no hauria de ser tant laxa alhora de creure’s un contracte de lloguer i un rebut –requeriments que esmenten per donar d’alta-. Potser no estaria de més corroborar la validesa del mateix amb l’arrendador del que, per suposat, tenen totes les dades.

I

Igualadina

Igualada

19 de març 2023.07:23h

Sí, senyor, ben dit. Tema mooolt important.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.