TORNAR

El govern d'Igualada presenta un projecte de remodelació del Parc de l'Estació Vella

Es preveu ampliar esl espais verds, enjardinats i d’ombres i es millorarà l’accessibilitat i la seguretat

societat
Divendres, 17 març 2023. 14:11. Redacció AnoiaDiari.

Marc Castells presenta el projecte de millora del parc (Foto: TCM)Aquesta setmana, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha presentat el projecte de millora del Parc de l'Estació Vella. Segons Castells, aquest espai necessita una renovació perquè es converteixi en un connector paisatgístic, ecològic i social. La proposta proposa un parc amb perspectiva de gènere, millor accessibilitat i més zones d'estada i ombra. Així mateix, el parc s'ha de relacionar amb el nou parc urbà que es construirà sobre la nova estació soterrada de ferrocarrils. Aquesta zona també serà el punt de partida del nou Passeig Verdaguer, que es renovarà en els anys vinents.

El projecte elimina els recorreguts tancats i promou les connexions directes entre els diferents nivells del parc. A més, es reforça la il·luminació per garantir l'ús del parc durant tot el dia. També es repavimenten els camins existents del parc i s'hi introdueix color per fer-los més visibles i atractius. Es col·loca mobiliari per ampliar les zones d'estada i de relació. Finalment, es planten noves espècies d'arbres per fomentar les zones d'ombra en les estacions de màxima insolació.

Castells ha destacat que l'ombra és necessària a la zona de grades i en l'esplanada on es fan moltes activitats durant l'any. El reg es realitzarà amb gota a gota i amb aigua freàtica per garantir el consum responsable d'aigua.

A més, la zona enjardinada que limita amb el carrer de Trobadiners i el Passeig s'enriquirà visual i ambientalment. Es retiraran els arbres en mal estat i es plantaran noves espècies autòctones que conformaran un nou estrat arbustiu baix que millorarà la relació visual entre els vianants i permetrà als usuaris gaudir de la biodiversitat del parc.

Finalment, el passeig del parc es millorarà amb més biodiversitat i espais d'ombra en les estacions de major insolació. El projecte, que inclou la renovació del parc urbà, té l'objectiu de crear un espai verd que amplifiqui la biodiversitat i el benestar de la ciutadania d'Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.