TORNAR

Igualada comença l'elaboració d'un nou Pla Local de Joventut

El govern igualadí confia en que el document ”permeti l’empoderament i la participació dels joves en la vida de la ciutat”

societat
Dijous, 28 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'està començant a confeccionar la nova planificació a partir de qüestionaris que ha de respondre la població jove d'Igualada. L'actual pla va ser prorrogat per un any el passat mes de novembre. 

La tinenta d'alcalde d'Igualada anunciava aquesta setmana que el consistori engega l'elaboració del nou Pla Local de Joventut, que ha de donar continuïtat a l'anterior, que
va tenir una vigència entre el 2016 i el 2020. El Pla Local de Joventut és una eina de planificació estratègica que permet ordenar els recursos existents i definir les actuacions que caldrà desenvolupar durant els propers quatre anys pel que fa a l'àmbit de les polítiques de joventut.

Cal Badia, una de les peces de la futura política de joventut d'IgualadaSegons Carner, es tracta d'un instrument que permetrà aportar legitimitat a aquestes polítiques municipals i establir-ne un full de ruta, a més de generar espais de treball amb el jovent i la resta d'agents implicats, facilitar l'organització i la coordinació entre recursos, afavorir la participació i la dinamització dels joves de la ciutat i generar aprenentatges i posar en valor el col·lectiu jove.

Aquest pla consta de quatre fases. La primera, l'elaboració de la diagnosi, que ha de permetre conèixer i analitzar la situació actual i les inquietuds dels col·lectius juvenils. Aquest pas previ ha de permetre el disseny i la planificació de les actuacions i passar a la tercera fase, que és la de la seva implementació. L'avaluació posterior ha de permetre fer balanç i valorar l'efectivitat de les accions i la conveniència de projectar noves iniciatives. 

Segons Carner, s'està procedint a la recollida inicial de dades que han de permetre planificar les polítiques de joventut i ha destacat que "per això és essencial que el 
qüestionari que hem elaborat per detectar aquestes inquietuds arribi al màxim nombre possible de joves". L'enllaç per accedir a aquesta enquesta es difondrà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament i es pot trobar al web www.igualadajove.cat.

A partir del resultat, el Departament de Joventut crearà grups de discussió que debatran sobre les línies estratègiques i els àmbits en què es vol treballar. La regidora indica que "formar part d'aquests grups, que es trobaran de forma virtual, és una oportunitat per poder expressar i compartir l'opinió dels joves. Volem que aquestes accions sorgeixin gràcies a la participació de joves, professionals i entitats, i que cadascú aporti el seu granet de sorra per fer un pla tan realista com sigui possible i que també ha de ser flexible, adaptable i obert al diàleg, amb l'objectiu d'apoderar les persones joves, implicant-les activament en la vida de la ciutat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.