TORNAR

Igualada demana al Govern un pla econòmic que acompanyi els nous tancaments

El regidor Jordi Marcé subratlla que ”els ajuntaments intentem ajudar, però no tenim recursos per a tot”

societat
Dijous, 7 gener 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest dijous entren en vigor les noves restriccions que ha imposat la Generalitat. Unes restriccions que afecten la mobilitat per dins de la comarca, però que també suposaran el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana.

El 7 de gener, la mateixa data que s'enceta cada any el calendari de rebaixes després de festes, és el dia en que comencen les noves restriccions davant l'increment de casos de COVID-19 a Catalunya. El regidor de Dinamització Econòmica d'Igualada, Jordi Marcé, afirma en declaracions a Igualada que "entenem les noves restriccions sanitàries, perquè la situació és molt greu. Però a més d'aquestes decisions, cal també valentia en l'apartat econòmic. Les decisions s'han pres tard, però s'havien de prendre. Actuar amb contundència en sanitat és correcte, però també cal acompanyar aquestes accions en l'àmbit econòmic: no es poden decretar tancaments sense oferir a aquests sectors un pla d'acompanyament". Marcé opina que "

Lamenta que "ha estat una qüestió de poca planificació. En el moment en que es va suavitzar la pandèmia, calia pensar en què es faria davant un repunt de casos i tenir preparades les ajudes econòmiques. Això fa més incomprensible la situació actual. Hi ha centres com les escoles d'anglès. Se les considera com a extraescolars, quan són empreses privades d'ensenyament o formació. No poden obrir, però veurem desenes de persones en altres recintes. Podem trobar lògiques algunes de les restriccions. Hi ha el cap de setmana, amb el tancament dels comerços no essencials, perquè hi pot haver més mobilitat i que s'encomani la COVID-19, però quan es parla d'aplicar accions així, que es recordi que hi ha establiments que fan sacrificis molt grans en els seus negocis".

Marcé assenyala que "durant aquestes festes el coronavirus s'ha encomanat més, se sabia i encara queda per veure quins seran els efectes de Cap d'Any. Les noves restriccions coincidiran ara amb l'època de rebaixes, cosa que disminuirà la facturació de les botigues de roba i complements. No poder obrir els caps de setmana serà un embolic per les botigues, que hauran de compensar els seus assalariats. Serà més necessari que mau que les administracions superiors es moguin i veure quines ajudes acaben traient. Nosaltres, com a municipis, tenim projectes en marxa de digitalització o mentoring, però recursos limitats. No podem arribar a tot".

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L'ANOIA


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.