TORNAR

Igualada forma part d'una prova pilot per abordar els casos de "soledat no volguda" entre gent gran

Viladecans i Mataró formen part també d’aquesta iniciativa, que es començarà amb unes 200 persones

societat
Divendres, 30 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle Marc Castells presentava la iniciativa aquest dimecres. S'adreça a persones soles de més de 65 anys, amb casos que coneguin els serveis socials i també se centrarà en identificar els casos de persones de més de 75 anys que puguin estar en aquesta situació. 

L'Ajuntament d'Igualada entra en un nou projecte pilot de prevenció i atenció a la "soledat no volguda" de les persones grans impulsat per la Diputació de Barcelona. Amb aquest projecte es vol generar un model de proximitat i corresponsabilitat en relació a la cura de les persones grans. Conjuntament amb Igualada, participen al projecte els municipis de Viladecans, Mataró i la Mancomunitat La Plana.

Castells, en la presentació del pla pilotEs tracta d'una prova per "prevenir el risc social associat a l'aïllament i la soledat de les persones grans". Servirà per facilitar un acompanyament individualitzat "en cooperació amb els ajuntaments i crear una connexió i reforç de la xarxa comunitària per implicar la gent gran". El projecte identificarà les persones que visquin soles majors de 65 anys i ja siguin conegudes per Serveis Socials o majors de 75 no conegudes.

Constarà de "visites al domicili per valorar la situació personal emocional i social" i per detectar les seves necessitats i capacitats. Un cop detectades les necessitats es farà un pla d'intervenció amb la persona. S'implicaran "agents socials i en coordinació amb els serveis socials municipals". El paper dels ajuntaments en aquesta prova pilot, entre d'altres, és el d'identificar i contactar a les persones grans en situació de soledat no volguda, facilitar els contactes amb els agents socials implicats en el projecte com ara el Consell de la Gent Gran, consensuar els plans d'acompanyament i atendre les situacions de risc detectades.

Entre els mesos de juny i novembre de 2021, es durà a terme l'execució. La prova pilot contempla atendre entre 150 i 200 persones en el conjunt de ciutats participants. Un cop finalitzada l'experiència s'elaborarà una memòria per crear un projecte definitiu aplicable a tots el territori. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, indica que la prova pilot "s'emmarca dins del projecte de Ciutat Amiga de la Gent Gran" un col·lectiu per qui l'ajuntament "vetlla i treballa com s'ha vist en les actuacions de protecció i acompanyament que s'han fet durant la situació de pandèmia".


1 Comentaris

m

maria

igualada

30 d'abril 2021.09:46h

Respondre

En aquest mateix diari hi ha un excel·lent article anomenat ”cita previa” on ens detalla com hem d’actuar la societat amb la nostra gent gran.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.