TORNAR

Igualada ja ha expedientat 64 propietaris de gossos enguany per actituds incíviques

Les multes poden ser d’entre 80 i 3.000 euros, en els casos més extrems

societat
Dimarts, 20 novembre 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La setmana passada l'Ajuntament d'Igualada anunciava un paquet de mesures per fomentar actituds cíviques. Entre aquestes accions, es preveu una campanya de conscienciació a propietaris d'animals domèstics que pot anar seguida d'una campanya sancionadora.

En els deu primers mesos de 2018, l'Ajuntament d'Igualada ha obert 64 expedients sancionadors a propietaris de gossos per comportaments a la via pública contraris a l'ordenança municipal que regula la tinença d'animals domèstics. Segons fonts de l'àrea de Barris i Civisme, els expedients són per "per no recollir les defecacions i per portar-los deslligats o sense morrió". El consistori igualadí recorda que els darrers anys s'han obert dos espais específics per portar els gossos deslligats -als Set Camins i l'Avinguda Catalunya- i que qualsevol incompliment de l'ordenança en altres punts pot suposar les sancions.

Un dels cartells de la campanya 'Tu ets el millor exemple'Igualada ha encetat aquest novembre una nova iniciativa de civisme, que va acompanyada de l'activació de nous agents cívics. Mireia Duran, la regidora de l'Àrea, especificava que "l'ordenança de tinença d'animals domèstics, que obliga a portar els gossos lligats a la via pública i a recollir-ne les deposicions. En aquest sentit, es recorda que deixar les defecacions al carrer es considera una falta greu, mentre que portar els gossos deslligats suposa una infracció molt greu". 

Les sancions bàsiques són de 80 euros -greu- i de 110-molt greu-, unes quantitats que es poden veure incrementats si existeixen agreujants: els màxims són 1.500 i 3.000 euros. El consistori anunciava ja la setmana passada que es posarà també l'accent en obligar als menors de 16 anys a portar casc si circulen en bicicleta per la vila, ja que és una de les preocupacions que es va recollir en la taula mixta de treball en la matèria, recentment formada i que integren les regidories de Barris i Civisme i de Qualitat Urbana, la Policia Local d'Igualada i els serveis jurídics municipals. 

També s'estén al conjunt de la població –no només als menors, com fins ara– la possibilitat d'acollir-se a mesures compensatòries alternatives a les sancions econòmiques, en relació a les infraccions lleus i greus previstes en les ordenances municipals de les persones  i els  béns i sobre la tinença d'animals domèstics. 


6 Comentaris

C

Conxita

Igualada

21 de novembre 2018.11:25h

Respondre

Jo visc a prop de La Plaça Catarineu i és habitual trobar-se propietaris amb gossos deslligats i la resposta quan el gos fins i tot et borda ”Si no fa res”. Hi ha un pi pi can i és rar... Llegir més veure-hi gossos dintre. Les deposicions es veuen al parc. Com hi ha contenidors és un lloc que hi haig d’anar sovint. Seria convenient la vigilància per persones vestides de paisa i a les hores habituals de passeig dela gossos.

M

Montse

La Pobla de claramunt

21 de novembre 2018.10:38h

Respondre

El tema bozal. Yo bajo a diario a Igualada y no veo que esa norma se cumpla. Sobretodo me e fijado en los mal llamados perros PPP e visto muchos y solo recuerdo haber visto uno con bozal y pasando... Llegir més delante policía o Mossos y no hacer nada y yo e paseado con el mío un PPP y llevando su bozal me an parado a preguntar tema papeles, es indignante que a unos se les avasalle y a otros no.vergonzoso.

20 de novembre 2018.22:59h

Respondre

Todo es recaudación del ayuntamiento ya no saben que inventar

j

josep

igualada

20 de novembre 2018.12:15h

Respondre

Totalment d’acord que hi ha molts porcs que no recullen les caques de gos.
Dit això. I si deixessin una mica en pau a la bona gent que passeja el gos i comencessim a regular les bicicletes,... Llegir més patinets i tota mena d’andromines que van per damunt les voreres. Parlem dels parcs? doncs vinga, les restes de menjar, bosses del macdonals, vidres trencats etc no les deixen els gossos. Parlem de voreres i via pública? vinga, cotxes damunt la vorera que obliguen a baixar, amb el corresponent perill, bicicletes a tota castanya, cotxes aparcats en doble i triple fila...per cert, m’agradaria que m’expliquessin amb quin criteri multen...en fi que si volem potenciar el civisme hi ha molta feina per fer, i ja està bé de criminalitzar la gent que passeja el gos.

J

Joan

Igualada

26 d'agost 2019.13:15h

Totalment d’acord amb tu Josep.

M

Magdalena Santos Otero

Igualada

20 de novembre 2018.07:25h

Respondre

El carrer Pujades, dirección ”Centro Reto”, está perdidito de excrementos de perros. Yo tengo mascota y no es la primera vez que llamo la atencíón por no recogerlos pero sin éxito, encima te... Llegir més ponen verde. Un poquito de vigilancia por esta zona por favor y buenas multas para que no reincidan.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.