//Plugins sense CDN ?>
Jordi Cruz és un dels noms de la setmana, el xef ha obtingut la segona estrella Michelin, un fet que ha portat al restaurant barceloní a recuperar l’estrella que va perdre quan va marxar l’anterior xef, Pellicer. Un dels atributs que se li han atribuït és la joventut, un fet que també podríem atribuir a l’encarregat de les partides calentes de la cuina, l’igualadí David Andrés que amb només 24 anys ha treballat a l’Àbac o al Celler de Can Roca.
David Andrés assegura que l’equip es pren l’obtenció de l’estrella com un reconeixement a tot l’esforç i hores de treball: ‘cada dia treballem entre 15 o 16 hores i sota molta pressió’. Tot i així, assegura que hi ha un equip jove i que el xef, Jordi Cruz té un tarannà tranquil i converteix la feina dins de la cuina en amena.
El cuiner igualadí valora molt positivament l’obtenció de l’estrella i l’emmarca en un context on els crítics de la Michelin no han estat especialment esplèndids amb els cuiners catalans, només Jordi Cruz i Quim Casellas, xef del restaurant Casamar a Llafranc, han guanyat una estrella en aquesta edició.
Una bona cuina, també a la comarca
Andrés, que amb només 24 anys ha treballat amb xefs de gran prestigi, assegura que tot aporta experiència i aprenentatge però reconeix que treballar en un restaurant reconegut amb l’estrella Michelin també va bé en el seu currículum. A més a més, David Andrés segueix ple de projectes. De fet, ell i Ana Lucía Jarquin, guanyadora d’un recent concurs de postres internacional, són els encarregats de la cuina de Pedrafita, un mas recuperat que aquest estiu va aconseguir gran acollida els divendres de juliol i que segueix acollint actes tot esperant el Nadal.
vilarrubias
Igualada
29 de novembre 2011.09:59h
ENHORABONA !
I tan jove...! Qui ho diu que no tenim gent brillant? Em sembla espectacular.